verotus

Byrokratian kummallisuuksia 1.

En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun kävin Helsingin verotoimistossa, jota ei enää ole Helsingissä vaan se on yhdistetty Pääkaupunkiseudun verotoimistoksi, joka on Vantaalla. Minkähän takia ei keskustella enemmän - YLE:kin ohjelmissa – miten hyvinvointivaltiomme voisi käytännössä toimia järkevämmin ja näin verovarat toisivat paremman tuloksen. Sellaista käytännönpoliittista keskustelua kuuntelisin mielelläni.

Tervetuloa höynäytettäväksi

Tulee dejavu – olo – tämän olen kokenut ennenkin – kun näin puoluekokousten aikaan toukokuun lopulla 2010 kuuntelee poliittisia puheita. Vaikkapa sitä, että hyvätuloisille lisää veroja valtiontalouden pelastamiseksi. En koskaan ole saanut poliitikoilta kunnon vastausta kuka on hyvätuloinen. En siihenkään kuka on rikas….. paitsi muutamat optiomiljonäärit, joita jo uskalletaan mainita nimeltä kuten Mikael Lilius. Entäs se hyvätuloinen? Kun keskiansiot liikkuvat vähän vajaassa 3000 eurossa , niin sen ylittävät olisivat loogisesti ajatellen jo hyvätuloisia. ...
Ma 24.08.2009 @ 12:10Timo-Erkki Heino

Kateusjournalismia

Tuloerojen talouskehityksen välisestä yhteydestä liikkuu monenlaisia käsityksiä. Suuria tuloeroja on pidetty paitsi väistämättömänä osana kasvua, myös kaikille hyödyllisenä ilmiönä. Vastaväitteitä on pidetty osoituksena kateudesta. Talouden viimeaikaiset tapahtumat ja kansantaloustieteen tutkimustulokset osoittavat kuitenkin selvästi, ettei talouden kehitys vaadi tuloerojen kasvattamista.
Subscribe to RSS - verotus