Pe 16.05.2008 @ 10:28admin

Kansalaismediakatsaus, Viikko #20

Kierrätystä ja vaalirahoitusta.

Palautetta, kommentteja ja blogivinkkejä otetaan aina mielellään vastaan.
Sähköposti: kansalaismedia at yle piste fi

2 kommenttia

On suorastaan naurettavaa, että kahden kauppiaan antamia rahalahjoituksia tutkitaan mutta samalla unohdetaan isojen suomalaisten oligarkkien toiminta puolueiden vaalirahoittajina.

Esimerkkinä Stiftelse för det tvåspråkiga Finland. Se antoi Rkp:lle vaalirahoitusta 800 000 euroa. Siis paljon enemmän kuin Kakkonen ja Sukari yhteensä. Sen hallituksessa istuvat nämä vaikutusvaltaiset miehet: Björn Wahlroos Sampo Oyj:n tj., Stig Gustavson Konecranes Oyj:n hallituksen pj. ja x-tj., Stig Stendahl Fiskars Oyj:n tj. ja Christoffer Taxell EK:n pj.

Huonekalukauppiaan ja halpahalliyrittäjän pikkuruisia rahasummia setvitään, mutta todella suuria summia lahjoittavia ei uskalleta selvitellä. Eihän Suomen pitänyt olla kuin Venäjä, missä toimittajien pitää pelätä? Vai onko kielimuuri esteenä.

Toinen säätiö Ekonomiska upplysningsfonden esimerkiksi rahoitti yhden presidentinvaaliehdokkaan kampanjaa 30 000 eurolla. Tuo SftF antoi 50 000 €.
Toimittajat eivät silti uskalla selvitellä mistä rahat tulivat. Ilmeisesti tietävät, että nyt mennäänkin talouspolitiikan huipulle jos selvitettäisiin.

Stefan Wallin sanoi vaalien jälkeen,että hänen ei tarvitse tietää ketkä Rkp:n vaalikampanjan rahoittivat.
Wallin istuu Stiftelse för Åbo Akademin valtuuskunnassa vuodesta 1999 missä Stendahl on puheenjohtajana, mutta Wallin ei tiedä mitään ja media hyväksyy Wallinin selitykset .Toimittajat pelkäävät ruotsalaisia kuin Suomen jääkiekkoilijat?

http://muukkonen.blog-city.com/
http://sys--teemi.blogspot.com/

Kansalaismediakatsaus

Kansalaismediakatsaus on syksyn 2007 ajan yle.fi - kanavalla julkaistava tilattava ääniohjelma, podcast, jossa kuullaan poimintoja viikon varrelta kiinnostavista blogeista ja podcasteista. Katsauksen toimittaa Henrik Anttonen. Ohjelma kuullaan myös YLE Radio Peilissä.

Podcast/RSS: http://yle.fi/podcast/kmk/kmk.xml

Tilaa Kansalaismediakatsaus Blogilistan suosikiksi

Blogiarkisto

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu