Ke 25.08.2010 @ 19:47Tiina

20-22.8.2010 Blue Sea Film Festival, Rauma

Kesäkiertueemme viimeinen mediapaja oli Rauman elokuvafestivaalin yhteydessä viime viikonloppuna, joten koulua oli käyty useilla paikkakunnilla jo pari viikkoa. Syksy on muutoksen ja siirtymän aikaa: vuodenaika vaihtuu, kouluvuosi alkaa. Tuhannet Mun uutisten kohderyhmäämme kuuluvat seiskaluokkalaiset totuttautuvat uuteen kouluun, kenties uuteen paikkakuntaankin, uuteen koulumatkaan, uusiin luokkakavereihin, opettajiin ja oppiaineisiin. Se on jännittävää. Monelle lisäjännitystä tuo vielä siirtymäriitti seiskalle: mopotus tai millä nimellä yläluokkalaisten ”tervetulotoivotuksia” milläkin paikkakunnalla ja koululla kutsutaan. Siitähän perimmiltään pitäisi olla kyse, että tulokkaat otetaan ilolla vastaan osaksi kouluyhteisöä eikä pelotella karkeilla kepposilla heti alkajaisiksi.

Kouluruoka on jälleen tärkeä osa oppilaiden arkea. Siksipä toivoisi, että se on hyvää ja ravitsevaa heti kouluvuoden alusta alkaen, jotta oppilailla riittäisi virtaa ”työpäivänsä” ja koko kouluvuoden ajan.

Nämä itsellenikin tärkeät aiheet ilahduttavasti koskettivat myös mediapajamme koululaisia – kolmea seiskaluokkalaista, kahta ysiluokkalaista ja yhtä lukiolaista, joten saimme pari tuoretta ”mun uutista” suoraan nuorten kouluarjesta.

Myös meillä mebulaisilla on muutoksen aika, kun valmistaudumme alkavaan syksyn kierrokseen ympäri Suomea. Raumalla oli mukava saada ”varaslähtö” koulumaailmaan, aiheisiin, jotka koululaisia siellä puhuttavat. Ensi maanantaista mekin olemme osa sitä maailmaa. Odotan myös mielenkiinnolla, millaista ruokaa koulut tarjoavat kasvissyöjälle. Voi olla, että tästä aiheesta kuullaan vielä jatkossakin...
 

0 kommenttia

Mediabussi

 

Mediabussi matkaa ympäri Suomea pitämässä videotyöpajoja nuorille mediakasvatuksen nimissä. Työtä rahoittavat Yle ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mediabussin videotyöpajoissa nuoret mm. suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat omia elokuviaan.

Mediabussin ensimmäinen kiertue tehtiin jo  vuonna 2006. 
Uusi kiertue uusin vetäjin starttaa helmikuussa 2012. Tänä vuonna vieraillaan mm. kouluilla, kirjastoissa ja nuorisotaloilla.

Jos haluat Mediabussityöpajan paikkakunnallesi, ota yhteyttä media.bussi@yle.fi!

 Mediabussi facebookissa

Blogiarkisto

2010

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu