yle.fi



Lähes 280 demoa Euroviisujen avoimeen kilpailuun

Julkaistu Pe, 10/09/2010 - 13:12
  • Euroviisujen avoin kilpailu 2011 (Kuva: YLE / Lauri Leskinen)
  • Ylen järjestämä Euroviisujen avoin kilpailu kasvatti suosiotaan viime vuodesta. Demoja saapui kaikkiaan 277 kappaletta.

Viime keväänä Yle teki kauaskantoisen päätöksen lisätä avoimen kilpailun osuutta euroviisuehdokkaiden etsinnässä.

- Kuten demojen lukumäärä osoittaa, Euroviisujen avoin kilpailu on saanut musiikin tekijöiden parissa varsin positiivisen vastaanoton. Kasvaneesta suosiosta voidaan päätellä, että tekemämme päätös lisätä avoimen kilpailun osuutta euroviisukappaleiden etsinnässä on ollut oikea, sanoo YLE Viihteen päällikkö ja Suomen karsinnan vastaava tuottaja Tuire Lindström.

- Avoin kilpailu tarjoaa niin uusille kuin kokeneillekin artisteille uuden väylän päästä mukaan yhteen suurimmista musiikkikilpailuista Suomessa. Lisäksi saamme tätä kautta Euroviisuihin mukaan parhaat mahdolliset lauluntekijät, jatkaa Lindström.

Ylen raati valitsee kaikkien avoimeen kilpailuun lähetettyjen demojen joukosta kappaleet lokakuussa (1.-15.10.) järjestettävään nettikilpailuun. Nettikilpailuun valitut kappaleet julkistetaan 30. syyskuuta.

Tekstiviestiäänestyksen perusteella kolme suosituinta kappaletta etenee nettikilpailusta tammikuussa järjestettäviin alkukarsintoihin.

Niiden lisäksi Yle valitsee 12 artistia suoraan kilpailuun Suomen edustuspaikasta Saksassa järjestettävään vuoden 2011 Eurovision laulukilpailuun. Yksi suora paikka on varattu hallitsevalle tangokuninkaalle Marko Maunukselalle. Loput Yle valitsee levy-yhtiöiden ehdotusten ja avoimen kilpailun ehdokkaiden joukosta. Artistit julkistetaan 30. syyskuuta.
 

Kommentit

Tuli muuten mieleeni, että

Tuli muuten mieleeni, että kun aina sanotaan siitä, että edustajien tai edes ehdokkaiden tulisi olla tunnettuja jo entuudestaan. Mutta sitten kun ihan tarkastelee tosiseikkoja ja ajattelee sitä, että kuinka monta kertaa voiton on vaikka 2000-luvulla ottanut sellainen edustaja, joka on ennestään tunnettu kotimaansa ulkopuolella, niin eipä niitä kovin paljon ole. Elena Paparizou vuonna 2005 ja Dima Bilan 2008 ovat sellaisia joita tarkoitin.

Osalle maista menestyminen

Osalle maista menestyminen viisuissa on helpompaa kuten Turkki, Kreikka, Venäjä jotka nähdään joka kerta finaalissa.
Itä-Euroopassa viisujen tarkoitus on hämärtynyt. Se nähtiin jo Helsingin kisoissa 2007 jolloin Itä-Eurooppa jyräsi finaaliin.
Entiset Neuvostoliiton maat antavat helposti pisteitä toisilleen.

Jotta kilpailusta saataisiin tasavertainen ja enemmän alkuperäistä tarkoitusta vastaava puhelinäänien määrä tulisi rajoittaa 1 ääni / kappale.

Ammattilaisraadit antavat pisteistä 50 %. Maiden raadit koostuvat 5 henkilöstä, mielestäni liian vähän. Kyse on kuitenkin puolesta äänistä.
Ammattilaisraadien tulisi olla täysin puolueettomia. Ihmetyttää että Viron raati antoi 12 pistettä Venäjälle. Samoin Serbian ja Bosnia- Herzegovinan ammattilaisraadit vaihtoivat korkeita pisteitä keskenään.
Itse kyseenalaistaisin myös näiden raatien ammattitaidon.

Ruotsin Melodifestivalenille

Ruotsin Melodifestivalenille 3852 kappaletta.
Tanskan Melodi Grand Prix 663 kappaletta, mukana tunnettuja nimiä.

Määrä ei tietysti takaa laatua, mutta toivon että myös Suomelta on tänä vuonna tunnettuja, hyviä artisteja mukana.

Suomen toiseen

Suomen toiseen euroviisuvoittoon tai edes kärkipään sijoitukseen vaaditaan joko omaperäinen kappale / esitys kuten Lordi tai todella hyvä kappale / taitava artisti. Jotain mikä herättää muun euroopan mielenkiinnon.
Eduksi on, jos artisti / bändi on jo entuudestaan tuttu euroopassa kuten Turkkilainen MaNga.

Suomi on pieni ja syrjäinen maa. Meillä ei ole naapurimaita, jotka takaavat meille pisteitä. Meillä ei myöskään ole poliittisen tai diasporaäänestyksen tuomaa etua kuten esim. Venäjä, Ukraina, Armenia, Turkki, Kreikka sekä Serbia-Bosnia-Herzegovina.
Toisaalta hyvä, että Suomessa viisut nähdään puhtaasti laulu-ja sävellyskilpailuna.

Artistitoiveita : Rasmus, Negative, Sunrise Ave, Tarja Turunen, Kristiina Wheeler, Pete Parkkonen

Ihan hieno piristysruiske

Ihan hieno piristysruiske tämä nettikilpailu, mutta kyllä jatkoonmenijöitä voisi olla tuplasti enemmän, siis 6/30!

Mieluimmin selkeä

Mieluimmin selkeä iskelmäpoppi jossa kunnon kertosäe, ei mitään kokeilua tai tiettyä tyylilajia Ihme tango tms) - ja postitiivisuutta kehiin!

Mitäs mieltä ihmiset

Mitäs mieltä ihmiset olisivat siitä, että Suomea edustaisikin vaikkapa Intiasta maahan muuttanut henkilö?

Waldoo ei todellakaan voi

Waldoo ei todellakaan voi verrata suomen dance parhaimmistoon! musiikillisesti ehkä, mutta se esitys on todella kaukana suomen dance huipuista. amitsu mikä amitsu!

Jake`s Surprise. Peace.4

Jake`s Surprise. Peace.4 every1..

Itse toivoisin, että

Itse toivoisin, että edustuskappaleemme olisi sellainen, jonka takana mahdollisimman moni suomalainen voisi olla. Ja sellainen, jota arvostettaisiin myös itse kisojen jälkeen sijoituksesta riippumatta. Esimerkiksi Sata salamaa on tällainen.

Ja minäkin olen sitä mieltä, että esimerkiksi Jenni Vartiaiselta voisi tällainen kappale tulla. Tuskinpa hän karsintaan osallistuu, mutta mieluummin siis sellaista, kuin jotain laskelmoitua englanninkielistä Abba-humppaa. Ei Ruotsikaan sillä ole enää moneen vuoteen pärjännyt.

I dont wanna lose

I dont wanna lose control............Dancella pärjää vai?
Ihan sama onko balladi dancea tai heviä mutta kunhan
biisi ja esittäjä on hyvä!

Dance aina kärkikahinoissa

Dance aina kärkikahinoissa mukana, siispä dancella mukaan!

Kyllä se sillee on, et joka

Kyllä se sillee on, et joka euroviisuissa on dance musiikki ollut korkealla. toivottavasti tänävuonna avoimeen tulee dance ehdokkaita, niin saadaan vähän pisteitä.

Olen samaa mieltä

Olen samaa mieltä ensimmäisenä kirjoittaneen kanssa siitä mitä hän kirjoitti. Elina-kappale oli todella hieno, ja minäkin tahtoisin kuulla sen uudestaan!!

Jätetäänpä siis Anna

Jätetäänpä siis Anna Puut, Chisut, Jenni Vartiaiset, ym. nimekkäät artistit rannalle ruikuttamaan, koska eivät satu laulamaan englanniksi. Olettaen siis, että jonakin päivänä karsintaan osallistuisivat...

Harmittaa tällainen ajattelutapa, että vain englannilla pärjää. Eipä se naapurimaa Virokaan ole päässyt ikinä finaaliin englanninkielisellä kappaleella. Mutta sitten, kun vuonna -09 päätettiin lähettää omaperäinen, viroksi laulettu kipale, oltiinkin jo heti kärkikymmenikössä. Ja virohan ei muistuta yhtään suomea, ei...

Mielummin englanniksi kuin

Mielummin englanniksi kuin suomeksi

tomtomtom 6.sija

tomtomtom 6.sija englanniksi, viulu-ukko7.sija englanniksi, hard rock hallelujah,1.(engl.) ja suomeksi viimeisten viiden joukossa ainakin 15 kertaa joten eiköhän eurooppaan kannata mennä englannilla.

Suomi on kokeillut n.40

Suomi on kokeillut n.40 kertaa suomenkielellä eikä ole kertaakaan sillä menestytty ja idästä ei suomelle pisteitä tule, se on nähty. Viisut muuttunut sitten vuoden 2006... melankolialla ei pärjätty tänäkään vuonna.

Mistäs sitä tietää, kun

Mistäs sitä tietää, kun ei olla nykyviisujen aikaan kokeiltu. Voisin hyvinkin kuvitella uusien Itä-Euroopan ja Balkanin maiden lämpenevän melankolialle, esim. Bosnia-Hertsegovina tuntuu lähettävän sellaista melkein joka vuosi sijoittuen kärkikymmenikköön (esim. vuoden 2006 Lejla)... Miksi me yritämme olla jotain, mitä emme ole?

Suomalainen iskelmä ei tuo

Suomalainen iskelmä ei tuo mitään iloa Eurovision-laulukilpailuihin...

Saga Bloom olisi varmasti

Saga Bloom olisi varmasti pärjännyt!!!!!!!!!!!!

Viime vuoden nettikarsinnan

Viime vuoden nettikarsinnan paras kappale oli mielestäni Janne Raappanan Elina. Harmi, ettei päässyt jatkoon. Mistähän sen voisi kuulla? :-)

Viisu-uutiset