Ruokakaappi : Jouluinen keittiö

 

MINTTUSUKLAANELIÖT
.....................................................................

Ainekset:

* 3 munaa
* 2,5 dl sokeria
* 2 tl vaniljasokeria
*1/4 teelusikallista suolaa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 150 g voita
* 170 g suklaata (esim. minttukrokanttisuklaata tai taloussuklaata)


1. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet, 150 g voita ja 170 g suklaata.

2. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoittele. Lisää suklaavoimössö munasokerijauhotaikinaan ja sekoita.

3. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Painele "kakun" päälle minttusuklaaneliöitä tai minttusuklaanappeja sopivin välein.

5. Kakun hieman jäähdyttyä leikkaa neliöiksi niin, että jokaisen neliön päälle jää minttusuklaakarkki.

Siirrä tarjoiluvadille ja nauti!