Ruokakaappi : Kiinalainen ruoka




Tikkuperunoita hapanimeläkastikkeessa

..........................................................................
(Reseptit Iinekselle antoi Li Haishen)

Ainekset:(4 hengelle)

* 4 perunaa
* n. 6 rkl ruokaöljyä
* 1/2 - 1 ruokalusikallista etikkaa (kiinalaista riisietikkaa tai tavallista suomalaista etikkaa)
* loraus soijakastiketta
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 tl sokeria
* loraus vettä
* 3 - 4 valkosipulin kynttä

1. Leikkaa perunat ohuiksi "tikuiksi".

2. Paista perunat öljyssä ja lisää etikka, soijakastike, suola ja sokeri (määrää voit vaihdella maun mukaan).

3. Lorauta sekaan hieman vettä ja lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet.



Paistettua munaa ja tomaattia
...........................................................................

Ainekset:

* 3 - 4 munaa
* 4 - 5 tomaattia
* 1/2 tl suolaa
* vettä
* 1/2 tl sokeria
* 3- 4- valkosipulinkynttä


Tämä annos valmistetaan kahdessa eri osassa:

Osa 1.

Riko munat, vatkaa kevyesti (käsin) ja paista (wokki- tai paistinpannussa) pikaisesti kuumassa öljyssä. Laita paistettu munakas lautaselle odottamaan.

Osa 2.

Leikkaa tomaatit "veneiksi" ja paista ne öljyssä (wokki- tai paistinpannussa).
Lisää ripaus suolaa (oman maun mukaan) sekä loraus vettä.
Sekoita ja "riko" tomaatit.
Lisää hyppysellinen sokeria ja muutama murskattu valkosipulinkynsi.
Sekoita pikaisesti ja ota tomaatit hellalta.

Lopuksi

Sekoita munakas ja tomaatit. Molemmat annokset tarjoillaan keitetyn riisin kanssa!