Tikkuperunoita hapanimeläkastikkeessa
..........................................................................
(Reseptit Iinekselle antoi Li Haishen)
Ainekset:(4 hengelle)
* 4 perunaa
* n. 6 rkl ruokaöljyä
* 1/2 - 1 ruokalusikallista etikkaa (kiinalaista riisietikkaa
tai tavallista suomalaista etikkaa)
* loraus soijakastiketta
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 tl sokeria
* loraus vettä
* 3 - 4 valkosipulin kynttä
1. Leikkaa perunat ohuiksi "tikuiksi".
2. Paista perunat öljyssä ja lisää
etikka, soijakastike, suola ja sokeri (määrää
voit vaihdella maun mukaan).
3. Lorauta sekaan hieman vettä ja lisää
joukkoon murskatut valkosipulinkynnet.
Paistettua munaa ja tomaattia
...........................................................................
Ainekset:
* 3 - 4 munaa
* 4 - 5 tomaattia
* 1/2 tl suolaa
* vettä
* 1/2 tl sokeria
* 3- 4- valkosipulinkynttä
Tämä annos valmistetaan kahdessa eri osassa:
Osa 1.
Riko munat, vatkaa kevyesti (käsin) ja paista (wokki-
tai paistinpannussa) pikaisesti kuumassa öljyssä.
Laita paistettu munakas lautaselle odottamaan.
Osa 2.
Leikkaa tomaatit "veneiksi" ja paista ne öljyssä
(wokki- tai paistinpannussa).
Lisää ripaus suolaa (oman maun mukaan) sekä loraus
vettä.
Sekoita ja "riko" tomaatit.
Lisää hyppysellinen sokeria ja muutama murskattu valkosipulinkynsi.
Sekoita pikaisesti ja ota tomaatit hellalta.
Lopuksi
Sekoita munakas ja tomaatit. Molemmat annokset tarjoillaan keitetyn
riisin kanssa!