Joakim Jormanaisen herkkureseptit
TOMAATTIKEITTO
.............................................................................................
"Tomaattikeitto on tosi herkullinen keitto eikä tomaattien
kalttaaminen ole ollenkaan vaikeaa, jos vain noudattaa ohjeita.
Keittoa voi helposti muunnella lisäämällä
siihen erilaisia yrttejä. Kokeile ja keksi oma muunnoksesi
tomaattikeitosta!"
Ainekset: (annos yhdelle)
* 250 g kaltattuja tomaatteja
* 1 dl tomaattimehua
* 4 rkl ketsuppia
* 1 dl smetanaa
* mustapippuria
* 1 rkl sitruunamehua
(auringossa kuivatettuja tomaatteja ohuina siivuina, myydään
kaupassa lasipurkissa)
1. Kalttaa tomaatit laittamalla ne 20 sekunniksi kiehuvaan veteen.
Nosta ne vedestä pois. Nyt kuori irtoaa todella helposti.
Poista tomaateista myös niiden kannat.
2. Hienonna tomaatit tehosekoittimessa ja kaada seos kattilaan.
3. Lisää tomaattimehu sekä ketsuppi ja anna kiehua
ainakin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Mausta pippurilla sekä tilkalla sitruunamehua ja sekoita
smetana keittoon. Anna kiehua hiljaa vielä muutama minuutti.
Halutessasi voit koristella keiton ohuilla auringossa kuivatuista
tomaateista leikatuilla siivuilla.
BROILERIN RINTAFILETTÄ
& ANANASTA
.................................................................................................
"Ananas on monelle tuttu hawaijinleikkeestä, mutta
broilerin kanssa se toimii myös yllättävän
hyvin. Sinihomejuusto säestää suolaisuudellaan
ananaksen makeutta, ja herkullinen yhdistelmä on valmis."
Ainekset: (annos kahdelle)
* 2 broilerin rintafilettä
* 1 sipuli
* 1 dl valkoviiniä (vihje: voit käyttää
myös alkoholitonta viiniä)
* puolikas kanaliemikuutio
* 1 dl vettä
* 1 rkl sinihomejuustoa
* 1 dl smetanaa
* 4 kiekkoa tuoretta ananasta
* oliiviöljyä
* 1 rkl sokeria
1. Leikkaa broilerin rintafileet ohuiksi siivuiksi. Ruskista
rintaleikkeet kypsiksi öljyssä.
2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä miedolla lämmöllä
viitisen minuuttia.
3. Kaada pannuun vesi, valkoviini ja kanaliemikuution puolikas.
4. Keitä kokoon viitisen minuuttia. Lisää smetana,
sinihomejuusto ja jatka keittämistä vielä muutama
minuutti.
5. Kypsennä ananaskiekkoja öljyssä muutaman minuutin
ajan kummaltakin puolelta. Ripottele sokeri ananasten päälle.
6. Kaada lämmitetylle lautaselle kastikepeili ja asettele
ananakset ja broilerin palat kastikkeen päälle.
KEVÄINEN
PAPRIKASALAATTI
.................................................................................................
"Salaatit ovat terveellisiä ja maukkaita sekä
helppoja valmistaa. Niihin saa näköä käyttämällä
erilaisia salaatteja, kuten tammenlehvää, lollorossoa
ja jäävuorisalaattia."
Ainekekset: (annos kahdelle)
* 2 eriväristä paprikaa
* vihreää salaattia maun mukaan
* 3kevätsipulia
* 1 kokonainen avokado pilkottuna
* hyvää oliiviöljyä
* sitruunamehua
1. Huuhtele salaatti ja revi se silpuksi. Leikkaa paprikat ja
kevätsipulit ohuiksi siivuiksi.
2. Poista avokadosta kivi ja leikkaa avokadon liha kuutioiksi.
3. Sekoita ainekset ja kaada päälle tilkka oliiviöljyä
sekä muutama pisara sitruunamehua ja tarjoa rapeakuorisen
patongin kera.
Reseptit ovat Joakimin keittokirjasta nimeltä Nuoren
herkuttelijan keittokirja. Iines kiittää Joakimia!