Viikon unelma-ammatti
VIIKON
IINES-AMMATTI: Kokki
Kokkina Peppi Aralehto
Peppi Aralehto teki hyvin kaimansa Pitkätossun omaisen
tempun voittaessaan viime vuonna, vasta 20-vuotiaana, Vuoden
Kokki -tittelin!
"Kävimme kollegan kanssa ennen finaalia ostamassa
kauppahallista pikapikaa viimeiset jänikset , jotta saatiin
viimeinen yö treenata riistaruuan tekemistä!"
muistelee Peppi hymyillen ja lisää:
"Olihan se hienoa ...se voitto! Onhan se sentään
Suomen arvostetuin kokkauskisa. Mutta silti olen vasta alussa,
koko ajan tulee uusia juttuja ja haasteita riittää!".
Seuraavaksi Peppi suunnittelee lähtevänsä ulkomaille
lisää oppia hakemaan.
Peppi esittelee keittiötä Mirke Kostiaiselle.
"Pidän kokin työstä ihan sen käsityöläisyyden
takia... tässä ei todellakaan tarvitse istua tietokoneen
ääressä!" Ja onneksi Peppi ei tuhlaa aikaansa
ruudun ääressä , vaan valloittaa ihmisten makuhermot
tällä hetkellä Helsingissä, ravintola Havis
Amandassa.
Kokkien valtakunta.
"Meillä on täällä hyvä
henki, hyvä porukka! Vähintään yhtä
tärkeää kuin itse ruuanlaitto on se, että
tulee erilaisten ihmisten kanssa toimeen! Keittiöissä
voi meinaan välillä vähän hehkuttaa, hikivirtaa
ja tilauksia satelee! Ja aina kuitenkin pitää muistaa
se tärkein, että asiakas nauttii siitä, mitä
meiltä saa!"
Muutamassa minuutissa Peppi valmistaa herkullisen paahtojälkiruuan.
Vaatimattoman näköistä, mutta taivaallisen
hyvää!
Pepin tekemän paahtojälkiruuan jälkeen ei
jää epäilystä - kuvausryhmä "tuhoaa"
jälkkärin alta aikayksikön! Peppi taitaa vielä
valloittaa koko maailman!