Viikon unelma-ammatti



VIIKON IINES-AMMATTI: Kokki
Kokkina Peppi Aralehto

Peppi Aralehto teki hyvin kaimansa Pitkätossun omaisen tempun voittaessaan viime vuonna, vasta 20-vuotiaana, Vuoden Kokki -tittelin!
"Kävimme kollegan kanssa ennen finaalia ostamassa kauppahallista pikapikaa viimeiset jänikset , jotta saatiin viimeinen yö treenata riistaruuan tekemistä!" muistelee Peppi hymyillen ja lisää:
"Olihan se hienoa ...se voitto! Onhan se sentään Suomen arvostetuin kokkauskisa. Mutta silti olen vasta alussa, koko ajan tulee uusia juttuja ja haasteita riittää!". Seuraavaksi Peppi suunnittelee lähtevänsä ulkomaille lisää oppia hakemaan.


Peppi esittelee keittiötä Mirke Kostiaiselle.

"Pidän kokin
työstä ihan sen käsityöläisyyden takia... tässä ei todellakaan tarvitse istua tietokoneen ääressä!" Ja onneksi Peppi ei tuhlaa aikaansa ruudun ääressä , vaan valloittaa ihmisten makuhermot tällä hetkellä Helsingissä, ravintola Havis Amandassa.


Kokkien valtakunta.

"Meillä on täällä hyvä henki, hyvä porukka! Vähintään yhtä tärkeää kuin itse ruuanlaitto on se, että tulee erilaisten ihmisten kanssa toimeen! Keittiöissä voi meinaan välillä vähän hehkuttaa, hikivirtaa ja tilauksia satelee! Ja aina kuitenkin pitää muistaa se tärkein, että asiakas nauttii siitä, mitä meiltä saa!"


Muutamassa minuutissa Peppi valmistaa herkullisen paahtojälkiruuan.


Vaatimattoman näköistä, mutta taivaallisen hyvää!

Pepin tekemän
paahtojälkiruuan jälkeen ei jää epäilystä - kuvausryhmä "tuhoaa" jälkkärin alta aikayksikön! Peppi taitaa vielä valloittaa koko maailman!