YLE
 
YLE A-Ö

Oulun Laatukirpputori

Kirppis Risainin tie vei tällä erää Oulun Hiukkavaaraan. Osittain jo autioituneelta varuskunta-alueelta, jossa ei ole enää muuta kuin esikuntatoimintaa, löytyi Laatukirpputori.

Teuvo Keskitalo (copyright YLE/videokuvaa)

Laatukirpputoria pyörittävä Teuvo Keskitalo on omaan positiiviseen tyyliinsä onnistunut loihtimaan paikasta toimivan kokonaisuuden. Aivan kuin se jatkaisi paikalle uskollisena puolustusvoimien ryhdikästä otetta, tosin tunnelma on lepposampi…

yleiskuva (copyright YLE/videokuvaa) Laatukirpputori pyörii varuskunnan ruokalana toimineen rakennuksen tiloissa. Se on ilmava ja siisti paikka, jossa on noin sata myyntipöytää. Pöytien koko on hiukan suurempi kuin normaalisti, joten niille mahtuu myös enemmän tavaraa.Yksi iso plussa on myös se, että Laatukirpputorilla ovat ihmiset itse myymässä tavaroitaan. Eli ostelun lomassa pääsee harjoittamaan sosiaalisia taitojaan.

tauluja (copyright YLE/videokuvaa)

Tavaraa Laatukirpputorilla on taiteesta urheiluvälineisiin, niin kuin kirppiksillä ruukaa olla. Kodin käyttötavaraa, vanhaa talonpoikaisesineistöä, vaatteita, levyjä, jne… Toisin sanoen kiertely siellä on mielenkiintoista ja tunnelma iloinen aitoon oululaiseen tapaan. Kauheasti ei tarvinnut ihmisiä keskusteluun topuuttaa. Hintataso oli myös normaali, joten kyseessä on kyllä visiitin arvoinen paikka.

Laatukirpputorilla on kahvio, josta normaalin kahvilatarjonnan lisäksi saa maittavaa kotiruokaa erittäin sopivaan hintaan. Lounasaikaan tarjoiltava ruoka maksoi kaikkineen 6 euroa, ja hyvää oli. Ruoka houkutteli paikalle myös puolustusvoimain väkeä…

Yhteystiedot:
PUH: 0400-688472
Teuvo Keskitalo
Osoite: Hiukkavaara H2 90650 Oulu
http://kotinetti.suomi.net/laatukirpputori/.
YLE ei vastaa ulkopuolisten sivujen sisällöstä.


Style logo(copyright YLE/videokuvaa)Style on leikkimielinen kilpailu, jossa kaksi vaatetusalan opiskelijaa hankkii kirpputoreilta asukokonaisuuden annettuun tehtävään. Rahaa kilpailijoilla on käytettävissään korkeintaan 35€ ja aikaa asukokonaisuuden haalimiseen on 45 minuuttia.

Kilpailijat vaihtuvat viikottain ja ovat joko Lahdesta (Lahden AMK:n muoti- ja vaatetussuunnittelu) tai Hämeenlinnasta (Wetterhoffin vaatetuslinja).

Juho Telivuo ja Saara Lehtonen (copyright YLE/videokuvaa)

Tällä kertaa kisattiin Lahden kierrätystavaratalo Kontissa. Rockradio täyttää pyöreitä vuosia ja bileet lähenee, opiskelijoiden tehtävä oli hankkia asu tuleviin karkeloihin.

Juho Telivuo (vas) Lahden AMK:sta käytti ostoksiina 33,90€ ja Saara Lehtonen (oik) Wetterhoffilta 29,90€. Tällä kertaa Juho veti pidemmän korren.Lue aiemmat jutut

Täältä löydät kirppiksiä ympäri Suomea
Työ & Toiminta ry:n Kierrätystavaratalo, Myllypuro
Porvoon Wanha Rautakauppa
Antiikin Vuoksi, Imatra
Maurin makasiini
EntRinki (Kajaanin Kierrätyskeskus)
Saparo & Käpy, Kemiö
Seuraava Risain
Second Hand Store, Oulu
Myyrmannin Pandatori
Kaksi Varista, Iisalmi
Antik-Anna
Seuraava Kirppis Risain ti 25.9.
Pyhäjärven Hiisiparkki
Ekin kierrätystori on osto- ja myyntiperiaatteella toimiva kierrätystori Lahdessa
Myllykoskella pyörii Lähetyskirpputori vapaaehtoisvoimin
Kulkukaupoilla Lappeenrannassa
Wanhan tavaran runsaudensarvi Ylöjärvellä
Kotkassa sijaitsee kirpputoritavaran Aarrearkku
Sosiaalista kaupankäyntiä Tampereen Hepokatissa
Kulkukaupoilla Lammilla
Mitä Ekomatista ei löydy, sitä ei tarvitse
Kulkukaupoilla Kaarinassa
Osto– ja myyntiliikkeessä Kiteellä
Kulkukaupoilla vierailtiin Loviisassa, Samaria-kirpputorilla.
Pikku Vanha Nurkka kierrättää lastenvaatteita
Hirvibasaari on viihtyisä kirpputori Mäntsälässä
Selin Rihmankiertämä
Kulkukaupoilla kiertelee toreilla ja turuilla ympäri Suomen
Myllykoskella pyörii Lähetyskirpputori vapaaehtoisvoimin