yle.fi


Mitkä lastenohjelmat kyseessä?

Julkaistu: 19.11.2007 - daan

Haluaisin selvittää kolme ohjelmaa lapsuudestani, mistä on vain hataria muistikuvia.. Eli mitäköhän mahtavat olla nämä 10-20 vuoden takaiset ohjelmat, kaikki näyteltyjä:
1) lapset ratsastavat keppihevosilla ympyrää ja laulavat "hei laukkaa ratsu reima"
2) Mikko Kivinen tai kovasti hänen oloisensa mies syö vihreissä sametti-lappuhaalareissa kaurapuuroa.. Nainen siivoaa kauppaa jouluksi tms. samassa ohjelmassa..(Puoli Kuusi tms.??)
3) ritari asuu linnassaan (ohjelman alussa kuva linnasta sumuisella vuorella ja "linnamusiikkia") ja hölmöilee siellä, kyseessä siis joku tuttiritaria paljon vanhempi juttu..... Kiitos! :)

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Daan, ja anteeksi viivästynyt vastaus. Muistini oli tehdä tepposet kolmannen ohjelman kohdalla, mutta löytyihän se oikea - toivottavasti!
1) on tietysti Tenavatuokio (TV2 1968-74), Arja-tädin ja myöhemmin myös muiden tv-tätien vetämä laulu- ja leikkihetki, jossa paitsi laukattiin keppihevosilla myös asteltiin ryhdikkäänä kori päässä, opeteltiin Pörrin ja Mörrin avulla käytöstapoja ja pyydettiin aina ennen laulua: "Pelimannisetä soitatko meille!" Ilmeisesti olet nähnyt uusintoja.
2) Mikko Kivinen tosiaan juonsi ohjelmaa Lasten tv puoli kuusi (TV1) 1991-92.
3) Hölmöilevä ritari lienee Ritari Reinhold, joka seikkaili Pikku Kakkosessa kolmen sarjan verran vuosina 1991, 1992 ja 1995. Runoilevaa ritari esitti Matti Pussinen, ja hahmon loi kirjailija Jukka Parkkinen.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!