yle.fi


Tsaarin kuriiri, Pieni talo preerialla, Maleena, Pienten historia yms

Julkaistu: 08.04.2008 - Hennukka

1. Milloin tv-sarja Maleena ( 2007 ) saa ensi-iltansa televisiossa?
2. Pieni talo preerialla ja Tsaarin kuriiri pyörivät par'aikaa televisiossa. Pieni talo preerialla esitettiin ensimmäisen kerran muistaakseni vuodesta 1976 alkaen ja Tsaarin kuriiri vuosina 1977 ja 1978. Löytyisikö sarjojen aloitus päivämäärät ( 1. jakso )?
3. Ketkä lapsinäyttelijät olivat pääosassa draamadokumenttisarjassa Pienten historia?
4. 60-luvun lastennäytelmät Kuupoika sekä Rakastettuni Vega-tähdeltä ovat
hämärästi mielessäni. Kuupoika oli muistaakseni jonkinlainen avaruusjuttu ja Rakastettuni Vega-tähdeltä saatoi olla kuin "koulun näyttämöllä" esitetty lasten teatteri, mutta voin toki muistaa väärin. Voisitko kertoa jotakin näytelmien sisällöistä ja keitä lapsinäyttelijöitä niissä esiintyi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Henukka,
olethan ystävällinen ja kysyt seuraavaksi vain yhden kysymyksen yhdessä viestissä, että muutkin löytävät tiedon otsikon perusteella!
1) YLEn Lasten- ja nuortenohjelmien Maleena-sarja on valmis, mutta sen lähetysaikaa ei ole vielä päätetty.
2) Pieni talo preerialla alkoi ensimmäisen kerran YLE TV2:ssa 22.8.1976. Tsaarin kuriiri näytettiin ensimmäisen kerran 26.2.1977 - 9.4.1977 YLE TV1:llä. Toinen esitys 25.3.1978 - 13.5.1978 tuli kakkosella.
3) Tänä vuonna esitetyn Pienten historian lapsiesiintyjät olivat Niilo Rantala ja Elina Hiltunen, sekä Ilona Rantala ja Sofia ja Onni Källström.
4) Kuupoika on Terttu Tupalan kirjoittama ja Raili Ruston ohjaama lastennäytelmä vuodelta 1962. Siinä lapset lentävät kuuhun ja tapaavat Kuunarrin, Kuurunoilijan, Kuu-ukon ja Kuuttaren ja kuun muita asukkaita. Sen esiintyjätietoja ei valitettavasti ole tallella.
Rakastettuni Vega-tähdeltä on Irma Airiston kirjoittama ja niin ikään legendaarisen Raili Ruston ohjaama koululaisnäytelmä vuodelta 1966, joka on jopa kokonaan tallella arkistossa. Siinä näyttelevät Aila Kaihlanen (iris), Seija Vappula (Pirkko), Lea Walli (äiti), Riitta Parikka (Leeni), Carita Rindell (Mari), Suvi-Päivikki Ala-Könni (Erja), Marketta Riisalo (Tiina), Ilkka Liikanen (Matti), Hannu Vironmäki (Roope), Seppo Korhonen (Pasi), Markku Söderström (Riku) ja Sirkka Metsäsaari (lehtori). Lisäksi mukana on liuta lapsia: Marika Mähkönen, Pekka Pentti, Jarmo Hyttinen, Jukka Kuuranne, Marja-Liisa Kuuranne, Leena Halonen ja Olli Rosquist.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!