Seurustelu on tytöille vakava asia

Tutkimuksen mukaan yli puolet seurustelevista tytöistä uskoo perustuvansa nykyisen seurustelukumppaninsa kanssa tulevaisuudessa perheen. Hiukan yli puolet myös uskoo menevänsä nykyisen kumppanin kanssa naimisiin ja uskoo, että he ovat loppuelämän yhdessä.

Neljä viidestä sanoo seurustelussa olevan ihaninta sen, että on joku, joka rakastaa ja että voi tehdä asioita yhdessä. Ihastumista tytöt puolestaan pitävät voimakkaana, jopa fyysisenä tunteena.

Sekä ihastuksen kohde että seurustelukumppani löytyvät yleensä lähipiiristä, sillä vajaa viidennes kertoo löytäneensä hänet netistä. Tytöt myös ihastuvat yhä harvemmin julkisuuden henkilöön. 44 prosenttia vastanneista kertoi, että heidän lähipiiriinsä kuuluu tyttö, joka seurustelee tai haluaisi seurustella tytön kanssa.

Seurustelun aloittamiseen liittyvistä huolista suurin on pelko siitä, ettei kukaan rakastu minuun. Kolme viidestä kantaa murhetta siitä, ettei kelpaa sellaisena kuin on.

Seksistä tulisi tyttöjen mielestä puhua kiertelemättä. Suurimman osan mielestä sopiva ikä ekalle kerralle on vähintään 16 vuotta. Tyttöjen vanhemmat suhtautuvat yleisesti positiivisesti seurusteluun. 69 prosenttia seurustelevista tytöistä kertoo kuitenkin vanhemmilleen seurustelustaan vain jotain tai ei mitään.

Demi-lehti selvitti 12–19-vuotiaiden tyttöjen ajatuksia ihastumisesta, rakastumisesta, seurustelusta ja seksistä nyt kolmatta kertaa. Kyselyyn osallistui 2 430 tyttöä.

16.2.2010 YLE Uutiset/YLE Olotila

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä