Kuinka pian kana kotiutuu?

Kaiuttimissasi ei ole vikaa, videon ääniraita sisälsi pelkkää kiljumista, joten poistin sen kokonaan. Naapurinkin lapset olivat vastassa kun kaarsimme kanabiilin pihaan.

Kanat kuljetettiin kotiin pahvilaatikoissa joissa oli vähän olkia. Rakennustarvikkeiden nettimyyjä teki oharit toimitusaikataulun kanssa, joten hätäratkaisuna teippailimme rastasverkkoa kanalan ympärille maanisesti ennen laatikoiden avaamista. Lennähdettyään ulos laatikoistaan kanat tutkivat vähän ympäristöään ja pakoilivat lapsia, jotka poistettiin aitauksesta pikimmiten häiriköimästä. Hetken päästä kanat löysivät ruoka-automaatin, ja meno jatkui kuin kotona.

Perusrehu on puoliksi luomua ja sen sekaan on sekoitettu osterinkuoria. Kuoret eivät ainakaan toistaiseksi ole oman keittiön ylijäämää. Oljet, rehu, kuorimurske, juoma- ja ruoka-automaatti on ostettu Lassilan tilalta. Se oli ainoa netistä löytynyt myyjä, jolta sai luomurehua pienissä erissä. Kuulin myöhemmin huhua toisestakin mahdollisista luomurehun ostopaikasta, mutta vielä ei ole tarvinnut käydä ostoksilla.

Kananrehu ja osterinkuori. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Pian huomasimme, ettei rastasverkko hätäratkaisuna toiminut ollenkaan. Kanat työnsivät päänsä verkon reikään ja yrittivät päästä läpi. Erik lähti hakemaan ylimääräistä teräsverkkoa vielä samana iltana juuri ennen rautakaupan sulkemisaikaa. Verkon paikoilleen naputtelu jatkui yömyöhään, ja alkoipa vielä sataakin. Mutta tuli valmista eikä naputtelu haitannut kanoja lainkaan.

Melkein valmis kanala. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Omat ja naapurin lapset olivat kärppinä kanalan äärellä ja kohta kuuluikin huuto: ”Ensimmäinen muna!”

Nahkamuna. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Joku kanoista oli plumpsauttanut hätäpäissään keskeneräisen nahkamunan kanalan nurkkaan, ja sitä hellittiin ensimmäisenä munana pari seuraavaa päivää. Kunnes kaikessa hiljaisuudessa poistin sen roskikseen kun lapset eivät olleet kotona.

Kuivunut nahkamuna. Kuva: Laitakaupungin kanat.

Sattuu sitä muillekin.

kommentit

Tuo kanala on ihana! Ette haluaisi jakaa piirustuksia? Sopisi meille myös kanihäkiksi!

>Martta Ti, 2013-07-02 18:13

Hei Martta, piirustukset on aika simppelit ja voin tarkistaa tekijältä että pitivätkö lopulta paikkaansa. Voin laittaa tänne tarkemmat kuvat.

>Helena Pe, 2013-07-05 11:20

lisää kommentti

laitakaupungin kanat

Laitakaupungin kanat.

Helena on rekisteröitynyt siipikarjan pitäjä Itä-Helsingistä. Miten ja miksi kaupunkilainen perhe ryhtyi kanalanpitoon? Mitä munista tehdään ja miten kanojen pitäminen tuo tullessaan tiiviisti asutussa taajamassa? Kanalan ensimmäiset kesäasukkaat ovat neljä maatiaiskanaa.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä