Arto Rastaan ruokamuistoja
1. Taivaallista ruokaa taivaan alla
Kultaisin ruokamuistoni liittyy Lapin hillaretkiin, joita sukuni miehet ja pojat tekivät vuosia sitten. Kalastelun jälkeen söimme Tenojoen varrella tikun päässä avotulella paistettua purotaimenta! – Suunnittelemme taas uutta retkeä!
2. Kaksijalkaisia narun nokassa
Bermundaan liittyy yksi parhaita kokemuksia. Olimme syömässä todella hienossa ravintolassa, mutta illan kruunasi ravintolan hovimestari, joka paloitteli kokonaisen linnun pöydän ääressä ja tarjoili sen lautaselle. Ei mikään ihme temppu sinänsä, mutta tällä kertaa lintu roikkui narun varassa jaloista koukun nokassa, joten suoritusta voi kuvailla jopa häkellyttäväksi.
3. Mummon/äidin joulupöytä
Nämähän ovat nämä klassikot. Ei niitä koskaan unohda.
4. Samppanjaa ja äyriäisiä Arcachonissa
Joitakin vuosia sitten olin perinteisellä Ranskan reissullani Bordeauxissa. Lähdimme pienellä porukalla pitkin Ranskan rannikkoa kohti Arcachonia, jossa sijaitsevat suuren suuret hiekkadyynit. Paikka on kuuluisa mm. ostereista ja ehkäpä maailman parhaista äyriäisistä. Illastimme pienessä ravintolassa Atlantin rannalla, missä söin yhden elämäni huikeimmista aterioista.
Juuri merestä nostetut äyriäiset olivat jotain täysin ainutlaatuista. Tuoreus, tuoksu ja maku olivat juttuja, joita en koskaan unohda. Lisäksi aateloimme aterian Rosé-samppanjalla ja mikä parasta emme maksaneet omalla kortilla.
5. Muurinpohjalettuja Luttojoella
Tämä muisto liittyy Lappiin Luttojoen varrelle. Jokavuotisella reissullamme olimme perustaneet leirin aivan joen varteen. Illan hämärtyessä sain tehtäväkseni paistaa elämäni ensimmäiset muurinpohjalehtut (olin juuri aloittanut ravintolakoulun).
Pappa oli tietysti mukana. Hän piti itseään jonkinmoisena lettukeisarina, joten sivusta katsominen oli hieman tuskallista. Onnistuin kuitenkin suoriutumaan tehtävästä suurin piirtein kohtuullisesti ja papan kommentti asiasta oli, että "Kyllä sinusta vielä kokki tulee". Nyttemmin tuo tokaisu on kulkenut suvussa jo jonkinlaisena vitsinä, mutta toisaalta oikeassahan hän siinäkin oli. Lapin luonnon rauha ja letut joen varrella mansikkahillolla. Mikäs sen parempaa.
arkisto
- 2009 (9)
- 2008 (6)
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.