Strömsön keväässä 2011 kohtaavat uudet kasvot, rakentamisen into ja kierrätyksen inspiraatio

Strömsön kevät 2011 tuo ruutuun uuden juontajan, Åsa Broon. Kuva: Yle

Joka sunnuntai vartin yli viisi on FST5:llä inspiraation aika. Tänä keväänä Strömsön hyväntuuliseen joukkoon on liittynyt myös uusi harrastusekspertti, Åsa Broo.

– Olen luova pohjanmaalainen ja haluan jättää oman persoonallisen leimani kaikkeen, mitä teen. Rakastun helposti pieniin, arkisiin asioihin kuten raidalliseen tilkkuun, vanhaan nappiin, pieneen rannenauhaan tai kauniiseen sanaan. Mielikuvitus on kaikessa tärkeää!

Strömsön lisäksi kahden lapsen äidillä on monta muutakin rautaa tulessa.

– Olen äiti, joten leikkimisen ja naurun lisäksi arkipäivääni kuuluvat myös ne arkiset jokapäiväiset askareet kuten pyykinpesu. Niiden jälkeen minulla on yleensä aikaa proosalle ja runoudelle. Ja kun innostun tekemään jotain, ihan mitä vain kuvista päiväpeittoihin, minun on hankalaa edes päivällispöydässä yrittää istua. Niin moni projekti vain odottaa tekemistään! Jos mitään muuta ei ole käynnissä, voin aina keskittyä uudelleensisustamiseen.

Sisustamisideoita Åsa tarjoaa keväällä myös Strömsössä, jossa tehdään vanhasta uutta nokkelasti mutta perinteisin menetelmin – virkaten, ommellen ja kirjoen. Lisäksi selviää muun muassa miten teollisuusjätteestä syntyy lamppu ja millaista on tankotanssi. Paljon uutta on luvassa myös puutarhan puolella ja rakennustöissä, kun Jim ja Johan muuttavat pihalla olevan vajan viehättäväksi huoneeksi.

Kaikki Strömsön tekijät ovat jonkin alan käsityömestareita, ja heidän kätevissä käsissään jokainen työ näyttää yksinkertaiselta ja helpolta. Mutta kukaan ei voi olla kaikessa hyvä: Åsalle tuskan paikka on leipominen.

– Leipominen on selvästi minun Akilleen kantapääni. Onnistun siinä erittäin harvoin. Myöskään ikkunoita en saa pestyä. Onneksi puolisoltani kuitenkin luonnistuvat molemmat hommat hyvin, joten emme jää pulaan niiden kanssa! Åsa nauraa.


Strömsö YLE FST5 sunnuntaisin klo 17.15 ja sen jälkeen Areenassa
.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä