Aarteen etsijät: Ainoon vetoaa itäblokkiromantiikka

Aino Salmi on jo nuoresta tytöstä alkaen kolunnut kaikenmaailman kirpputorit ja kierrätyskeskukset. Nykyään kirpputoreilta tarttuu mukaan etenkin kausivaatteita lapsille, emaliastioita ja maalaukseen liittyviä tarvikkeita, sillä Aino opiskelee taidemaalariksi. Huomion kiinnittää myös kaikenlaiset potentiaaliset tuunausmatskut.

- Minua viehättävät hassut asusteet, korut ja pikkuesineet, joista saa hienoja asetelmia. Myös itäblokkiromantiikka ja kreisit vaatteet ovat mieleeni.

Ainon 9- ja 7-vuotiaat lapset kulkevat sujuvasti mukana kirpputoreilla. Jos tylsyys meinaa iskeä, niin Aino antaa lapsille tehtäväksi etsiä esimerkiksi Aku Ankkoja, jotka ovat sen verran edullisia, että sellaisen voi aina ostaa lukemiseksi.

Kirpputoriharrastus tuo jännitystä ”pikkuelämään”.  Viikoittain kirpputoreilla kiertävä Aino sanoo, että reissut ovat mielenkiintoisia, koska ikinä ei voi tietää mihin törmää. Ja säästäähän kierrättäessä selvää rahaakin ja tulee löydettyä asioita todelliseen tarpeeseen.

- Löysin esimerkiksi eurolla pääsuojan kickboxingiin. Kaupassa sellaisesta saisi pulittaa monta kymppiä, Aino iloitsee. 

Aino on myös tietenkin itse myynyt tavaroitaan eteenpäin kirpputoreilla. Parasta oli se, kun poika myi vanhoja lelujaan Siivouspäivänä ja sai ostettua itse tienaamillaan rahoilla skeittilaudan.

Ainon suosikkilöydöt

Lamppu on peräisin Kurvin Fidalta. Kuva: Reetta Arvila, Yle

Olohuoneesta löytyy jalkalamppu, joka on Ainon ehdoton lemppari. Julkisilla kulkeva Aino on raahannut ratikalla monenlaisia aarteita kotiin ja ratikkakyydin on saanut tämäkin lamppu. Aino tykkää lampusta, koska se tuo hassua 70-luvun tunkkaista bordellitunnelmaa kotiin.  

Merivaaran instrumenttipöytä palvelee keittiössä. Kuva: Reetta Arvila, Yle

Merivaaran instrumenttipöytä löytyi kalliolaiselta kirpputorilta. Lasten kanssa liikkeellä ollut Aino tuumasi, että ei muuta kuin pöytä kiinni rattaisiin ja ratikalla kotiin. Sittemmin pöytä on palvellut niin keittiössä kuin olohuoneessakin.

Aino ei raski luopua vanhoista lastenvaatteista. Kuva: Reetta Arvila, Yle

Vaikka lapset ovat jo isoja, ei Aino raski luopua värikkäistä, froteisista lastenvaatteista, joita hän alkoi kerätä jo kymmenen vuotta sitten. Itse asiassa vieläkin hän ”joutuu” ostamaan noita vanhoja lastenvaatteita, jos sellainen kävelee hyvään hintaan vastaan.  Tosin hinnat ovat nousseet vuosien takaisesta hurjasti, aiemmin niitä löysi edullisesti. Aino lainaa vaatteita kavereille, joilla on pieniä lapsia.

Aarteen etsijät -sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä