Aarteen etsijät: Hannamari rakastaa Marimekkoa

Ompelijana ja mallimestarina työskentelevä Hannamari Ojutkangas vierailee viikoittain kirpputoreilla. Harjantuneella silmällä hän haravoi vaatekasoista mielenkiintoisia kuoseja ja värejä. Ehdoton suosikki on Marimekko, jonka tyylin erottaa selvästi jo kaukaa. 27-vuotias Hannamari myös tuunaa ja korjaa paljon löytöjään.

- Yksi parhaimpia löytöjäni oli Marimekon Iloinen-takki kymmenellä sentillä oululaiselta kirpputorilta. Eikä haitannut se, että koko oli 46. Irrotin vain hihat ja muokkasin takin sopivaksi.

Yksinkertaisimmillaan vaatteiden tuunaaminen on erittäin helppoa. Esimerkiksi lyhentämisellä ja vyöllä saa jo paljon uutta ilmettä vanhaan vaatteeseen. Sisustusjutuissa Hannamari on huomannut vaivattomaksi tavaksi esimerkiksi laatikoiden ja mappien päällystämisen kirpputoreilta löytyneillä kankailla. Esimerkiksi verhot ovat yleensä laadukasta kangasta. 

- Tuunaamiseen antaisin sellaisen ohjeen, että aina kannattaa kokeilla ja testata miten jokin juttu toimisi. Se ei haittaa, että menee jokin pieleen, kun materiaalit ovat olleet halpoja, Hannamari kannustaa.   

Hannamari saattaa myös napata mukaan jonkin edullisen vaatteen esimerkiksi vain hienojen nappien takia. Tosin nykyään täytyy olla tarkempi ostosten kanssa, sillä kuten monet muutkin kirppisintoilijat, myös hän ”kärsii” ajoittaisesta ammattitaudista: hamstraamisesta. Tila ei yksinkertaisesti riitä.    

Hannamarin kirpputorien parhaat

Pöytä on peräisin Facebook-kirpputorilta. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Keittiön pöytä on yksi Hannamarin suurimmista aarteista. Hän bongasi sen Facebook-kirpputorilta, mutta pöytä oli vähän liian iso ja hintava. Muuttopäivän lähestyessä uuteen isompaa asuntoon, poikaystävä oli yllättänyt Hannamarin ja ostanut pöydän heille. Hän oli myös saanut pöydän puolta halvemmalla!

Korvakorut ovat New Yorkista. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Näyttävät, värikkäät korvakorut Hannamari on ostanut New Yorkista eräältä pihakirpputorilta. Korvikset ovat erityisen rakkaat, koska ne tuovat aina ikimuistoisen reissun mieleen. Korujen myyjä oli myös tarinoinut korujen taustasta ja ne ovat kuulemma nähneet monet salonkitanssit.

Marimekon kannu on kovassa käytössä. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Marimekon kannu on peräisin Facebook-kirpputorilta. Vaikka Hannamari onkin sitä mieltä, että nettikirpputorit ovat usein kalliimpia, niin tätä kannua hän ei pystynyt vastustamaan. Vaikka kannu oli hinnakas, oli se halvempi kuin kaupasta ostettuna ja hän oli joka tapauksessa päättänyt sellaisen hankkia. 

Aarteen etsijät -sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä