Aarteen etsijät: Janni

Janni Hyvärinen muutti 16-vuotiaana Haminasta Helsinkiin taidelukioon ja tyyli oli sen mukainen. Janni oli käynyt jo lapsesta asti antiikkia rakastavan äidin mukana huutokaupoissa, mutta Helsingissä kirppishulluus otti vallan kokonaan.

- Rahaa ei yksinkertaisesti ollut paljoa ja tietysti halusin kuitenkin shoppailla. Sen aikaiseen taidelookiin kuuluivat slaavilaishameet- ja huivit, pinssit ja kaikenlainen tilpehööri.

Sittemmin tyyli on yksinkertaistunut ja on nykyään aika tummanpuhuva. Jannin huomion kiinnittää kirpputoreilla erityisesti nahka, farkku ja  ylipäätään erikoiset materiaalit. Myös miesten bändipaidat täytyy aina tsekata.

Kirpputoreilla Janni käy mieluiten yksin. Silloin pystyy rauhassa katselemaan ympärilleen eikä kaverin kanssa tulee riitaa siitä, kumpi näki aarten ensin.

Jannin mieluisimmat kirppislöydöt

Kultainen peili oli pakko saada. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Iso kultainen peili löytyi vastikään sisustusmessu Habitaren antiikkiosastolta. Janni oli messuilla äitinsä kanssa ja rakastui peiliin. Hän yritti lainata 150 euroa maksaneeseen peiliin rahoja äidiltään, mutta lopputulemana äiti osti sen Jannille ennakkosynttärilahjana. Äiti tuumaili, ettei saisi lainarahojaan kovin helposti takaisin. PS: Pöydällä oleva tupakka-aski on oikeasti radio, kirpputorilta sekin peräisin.

Kelsiturkki lämmiittää kovilla pakkasilla. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Musta kelsiturkki on Jannin lempitakki ja se lämmittää hänen yllään aina pakkaspäivinä. Takki löytyi Jäähallin kirppikseltä vanhemman töölöläisrouvan myyntipöydästä.

Brion aakkostaululla on hauska leikkiä. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Brion vanha kirjaintaulu löytyi Siivouspäivän vilinässä. Erään lamppuliikkeen pitäjä myi pois vanhoja lelukokoelmiaan. "Onkohan tää teksti nyt vähän raju?" Jannin tyyli on hänen mukaansa sekoitus wannabe-rokokoota, retroa ja poppia. Leikkisyyttä ei sovi unohtaa.

Aarteen etsijät -sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä