Aarten etsijät: Eeva nappaa talteen vanhat hatut

Paatunut kirpputori- ja kierrätyshullu huokaa helposti kateudesta Eeva Astalan kotona. Koti on sisustettu pääosin vanhoilla aarteilla, jotka ovat löytyneet niin kirpputoreilta kuin huutonetistä. 

29-vuotias Eeva ostaa käytännössä kaikki vaatteensa kirpputoreilta, lukuun ottamatta alusvaatteita.

- Kenkien kanssa teen myös joskus poikkeuksen ja esimerkiksi vastikään ostin vaelluskengät kaupasta.

Eeva on valinnut kirpputorit asioimispaikakseen monesta syystä: kauppojen kliinisyys ahdistaa, ja säästääpä kirpputoriostoksia tekemällä myös pitkän pennin.

Eeva suosii kirpputoreja, joissa pääsee hieromaan kauppaa itse myyjien kanssa. Helsingissä toiminutta Valtterin kirpputoria on kova ikävä, mutta onneksi nykyään järjestetään monenlaisia tempauksia kaduilla kuten Siivouspäivää ja Kallio-liikkeen kirpputoreja.

Parasta kirpputoreilla pyörimisessä Eevan mielestä on löytöjen tekeminen. Hän vertaakin kirppputorikierroksia aarteen etsinnäksi. Retkelle myös lähdetään usein ystävien kanssa, joten se on myös hauskaa sosiaalista toimintaa.

Kirpputorilla saattaa helposti sortua hamstraamaan ja näin käy myös joskus Eevalle.

- Tosin se ei ole kovin suuri ongelma, sillä tavara jatkaa matkaa ystäville tai lahjoitukseen, jos sille ei tule käyttöä.   

Eevan parhaimmat löydöt

Vintage-mekko. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Silmiä häikäisevän kimaltava paljettimekko kuuluu sarjaamme ”hullu erikoisuus, joka on vain pakko saada”. Tyköistuvan paljettiluomuksen Eeva löysi Pariisista ja ehkä hullutus päätyy päälle valmistujaisjuhliin.

Vintage-hattu. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Eevalle tuottaa hankaluuksia valita kolmea parasta kirpputorilöytöään. Tuumaustauon päätteeksi joukkoon pääsevät ehdottomasti vanhat hatut, joita Eeva on kerännyt jo aika komean kokoelman.

Vintage-nojatuoli. Kuva: Reetta Arvila, YLE

Tuoli, rahi ja tyynyt ovat kaikki toisen käden aarteita, jotka ovat löytyneet eri paikoista. Esimerksiki nojatuoli on peräisin roskalavalta. Kombo on Eevan suosikki ja omien sanojensa mukaan ”istun tässä aina”.

PS: Istuessamme Eevan kanssa olohuoneen pöydän äärellä huomaan yhtäkkiä seinällä roikkuvan tutunnäköisen reppukassin. Kysyttyäni repun alkuperää epäilykseni osoittautuvat oikeaksi: kassi on minun vanhani, jonka juuri möin itsepalvelukirpputorilla pois. Se on taas hyvässä kodissa uusiokäytössä!

Aarteen etsijät -sarja

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä