Vanhan ajan paukkukaramellit

Leen äidin lapsuudessa joulukuusessa roikkui paukkukaramelleja. Ne olivat pastellinvärisiä, niiden kyljessä oli kiiltokuvaenkeli ja sisällä suklaakarkki. Kun Lee oli pieni, hän teki yhdessä mummunsa kanssa pyöreitä paukkukaramelleja, joiden sisällä oli vessapaperirulla. Ne täytettiin karkeilla, ja ne olivat niin painavia ettei niitä useinkaan voinut ripustaa kuuseen.

Nämä paukkukaramellit ovat Leen muunnelma vanhemmasta mallista, mutta suklaakarkin sijasta keskelle laitetaan pahvinpala, joten koristeet saavat roikkua kuusen oksilla rauhassa. Suklaan voi laittaa tarjolle kulhoon, mistä sitä on helpompi ottaa.

Tarvitset näitä:

 • kahta eriväristä silkkipaperia
 • pahvia
 • kiiltokuvia
 • liimaa
 • kaksipuolista teippiä
 • silkkinauhaa
 • kaunista paperia

 

Tee näin:

 1. Leikkaa kahdesta erivärisestä silkkipaperista noin 20 x 30 cm:n kokoiset palat (silkkipaperin taitosten mukaan).
 2. Leikkaa ruskeasta pahvista 5 x 4 cm:n kokoinen pala.
 3. Aseta silkkipaperit päällekkäin ja pahvinpala parin sentin päähän silkkipaperien toisesta kulmasta. Kiinnitä silkkipaperit pahvinpalan pitkälle sivulle kaksipuolisella teipillä.
 4. Taita silkkipaperit pahvin ympärille ja teippaa silkkipaperien reuna kiinni pahviin kun olet taittanut silkkipapereita vähän matkaa pahvin päälle.
 5. Leikkaa silkkinauhasta noin 30 cm:n mittainen pätkä ja laita se paukkukaramellin yläpään taitokseen, taita pää paukkukaramellia vasten ja teippaa kiinni.
 6. Sido silkkinauhan päät rusetille josta paukkukaramellin voi ripustaa.
 7. Taita silkkipaperi paukkukaramellin alapäästä pienille taitoksille, kuin haitariksi.
 8. Leikkaa taittelemastasi osasta pieniä osioita ja irrota silkkipaperikerrokset varovasti toisistaan niin että alareunaan syntyy kiharaisia hapsuja.
 9. Leikkaa kauniista paperista noin 3 x 4 cm:n kokoisia paloja ja liimaa ne paukkukaramellin neliskanttiseen osaan, sekä etu- että takapuolelle.
 10. Liimaa kiiltokuvajoulupukki paukkukaramellin etu- ja takapuolelle.

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä