Kylässä Helsingin satamassa

Kylässä: koti satamassa.

Noin 40 neliön vuokrakaksio on kokenut pintaremontin - nykyiset asukkaat tekivät sen joulukuussa 2009. Silloin saatiin vaalea laminaattilattia ja valkoiset seinät.

Asunto on sisustettu paljon matkustelleen pariskunnan lukuisilla matkamuistoilla, lapsuudenkotien tavaroilla sekä huonekaluilla, jotka on saatu tai ostettu kierrätettynä. Asunnossa miellyttää valoisuus ja avaruus. Tavaraa on paljon, mutta ei liikaa ja pienet yksityiskohdat ovat mietittyjä.

Tilaihmeeseen mahtuu vielä uusi perheenjäsenkin, vauva!

Asunnossa on yllättävän hyvät säilytystilat: kellari, vaatehuone ja makuuhuoneen iso seinällinen vaatekaappeja.

Olohuoneen huonekalut ovat asettuneet paikoilleen ajan kanssa, mutta taulut hakevat vielä olohuoneen seinillä paikkaansa ja paraatipaikan taideteosta suunnitellaan parhaillaan.

Kylässä Eteläsatamassa

Asunto on todellakin aarteita täynnä, osa on raahattu selkärepussa Etelä-Amerikan kiertomatkalta, osa kulkenut mukana läpi elämän. Esineistöstä näkyy asukkaiden rakkaus vanhoihin tavaroihin ja muotoiluun sekä tee- ja kahviharrastus.

Keittiön astiahyllystä löytyvät muun muassa Uruguaysta hankittu Mate-teekuppi sekä teetä Brasiliasta ja Urugaysta, kahvimylly ja pikkuinen Melitan kahviastiasto Stuttgartin antiikkimarkkinoilta, helsinkiläinen Olympia-pikari vuodelta 1940 sekä paljon pieniä kirppislöytöjä sekä ystäviltä tuliaisina saatuja ihania tee-, kahvi- ja meustepurkkeja.

Parasta asunnossa on sen sijainti ja maisemat. Keskusta ei ole kaukana, mutta kotinurkilla laivat lipuvat ohitse ja satama-altaan valot luovat tiettyä romantiikkaa. Täällä vallitsee myös aikamoinen yksityisyys: viikolla naapuritalot täyttyvät yritysten toiminnasta, mutta viikonloppuna täällä ei ole oikein ketään.

Kylässä Eteläsatamassa

Perheen lempipaikka on asunnon valoisimmassa huoneessa, ruokapöydän äärellä, josta näkee merelle. Sen äärellä syödään, opiskellaan, tehdään suunnitelmia sekä seurustellaan.

Vieraita sosiaalisella parilla käy paljon ja yleensä on tapana tarjota harkiten mietitty ateria, tai vähintäänkin hyvää ja vahvaa tummista kahvipavuista jauhettua kahvia tai irtoteetä.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Kutsu meidät kylään! Eikä tarvitse siivota liikaa.

Lähetä kuva ja tarina kodistasi olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä