Kylässä visualistien kodissa Kampissa

Kylässä visualistien kodissa Kampissa. Kuva: Viivi Lehtonen

Täällä asuvat Hanna ja Hannu. Hanna on esteetikko, joka ei kestä rumia esineitä tai asioita. Hannu on kulttuurikodin kasvatti, jonka mielestä koti ei ole koti ilman puolen seinän kokoista kirja- ja levyhyllyä.

Tämä koti tuntuu heti kodikkaalta, asunnossa on selkeät kalusteet ja paljon pieniä yksityiskohtia. Kaksiossa on hyvä tilajako, korkeat huoneet ja iso ikkunat. Tila tuntuu isommalta kuin on, ja kaiken kruunaa narisevat vanhat puulattiat ja leveät ikkunalaudat, jotka ovat monelle kaupunkiasuntoa etsivälle tärkeä kriteeri.

Kylässä: kaksio Kampissa

Hannan ja Hannun luoma tunnelma on valoisa, leikkisä, rento ja retro, mustavalkoinen.  Asiaan kuuluvat vanhat huonekalut; mukaan tarttuneet ja harkitusti ostetut.


Miten olette luoneet itsenne näköisen kodin?

- Uutta ja vanhaa yhdistelemällä sekä graafisilla ja leikkisillä yksityiskohdilla. Esimerkiksi laittamalla usein laatikoihin jemmatut Rubikin kuutiot ikkunalaudalle esille, kertoo Hanna.


Millaisia kotiunelmia teillä on?

- Ei tarvitse olla liikaa tilaa, mutta avaraa kylläkin. Pieni kiva asunto kantakaupungista riittää. Tällä hetkellä tarvitsisimme lisää säilytystilaa kengille ja kirjoille. Ja muutama designklassikko on huonekaluhaaveissa. 


Mikä nykyisessä kodissanne on parhainta?

- Valo, tilan tuntu, kiva tunnelma, korkeat huoneet ja asunnon sijainti.

Hannalle on tärkeää, että kodin esineillä on tarina. On arvokasta, jos tavaroilla on merkitys omistajilleen ja kodille. Hannan kodissa pitää myös olla järjestys, hän ei haluaisi kasata turhaa tavaraa kaappeihin.

- Elämä on monesti kiireistä ja kaoottista, siksi on kiva että omassa kodissa vallitsee rauha. 

Kylässä: kaksio Kampissa

Lempipaikakseen Hanna valitsee sängyn, jossa voi lököillä, lueskella ja surffailla.

- Varsinaista sohvaa meillä ei ole, vaan meillä sänky tyynykasoineen korvaa sohvan toiminnot. Pidän myös keittiön pöydästä, jonka ääressä voi näprätä tietokonetta, selailla lehtiä ja hörppiä teetä.

Arjen luksusta on aika.

- Käyttää aikaa keskellä päivää nukkumiseen, vailla kiirettä.

Pariskunta rentoutuu hyvää ruokaa tehden, luomuskumppaa juoden ja läppäriltä TV-sarjoja katsoen.


Miten teillä kyläillään?

-Vieraat otetaan vastaan riippuen vieraista. Aika usein tarjotaan jotain pientä, joko itse tehtyä tai naapurista haettua take awaytä. Lauta- ja seurapelejä pelataan usein.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Kutsu meidät kylään! Eikä tarvitse siivota liikaa.

Lähetä kuva ja tarina kodistasi olotila(at)yle.fi

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä