Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen

Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen. Kuva: Mape MorottajaKatja Rinkinen haaveili jo opiskeluaikoinaan kodista rautatieasemalla, kun hän kulki Parolan aseman ohi junalla Hämeenlinnaan. Isä oli työskennellyt VR:llä ja junat olivat pienestä lähtien hänelle tuttuja ja rakkaita. Kun VR pisti vanhoja asemiansa myyntiin, tajusivat Katja ja hänen miehensä Tarmo Korhonen tilaisuuden unelman toteuttamiseen tulleen.

Katja ja Tarmo päätyivät vuonna 2008 Parolan aseman isäntäpariksi. Itse aseman lisäksi tiluksilla on tavaramakasiini, sauna, liiteri ja kaksoisvartiotupa. Kunnostettavia neliöitä on yhteensä kunnioitettavat 800.

- Olemme kunnostaneet itse asemarakennuksesta vasta isännän työhuoneen. Remontoinnissa olemme keskittyneet kaksoisvartiotupaan, jonka toisessa asunnossa on jo vuokralainen. Vuokratulot auttavat muiden tilojen remontoinnin kustannuksissa, Katja kertoo.Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen. Kuva: Mape Morottaja

Haaveena olisi, että aseman remontti olisi valmis sen 100-vuotispäivänä vuonna 2020. Vuosikausia remontin keskellä asuminen vaatii asennoitumista. Sen myötä edessä on ollut tottuminen keskeneräisyyteen ja vanhan talon kummallisuuksiin.

- Keskeneräisyyden kanssa on opittava elämään. Itse olen ratkaissut asian niin, että keskeneräisyydestä huolimatta sisustan kotia. Se luo rauhaa ja kodintuntua, Katja toteaa.

Katjan ja hänen miehensä periaatteena on kunnostaa asemaa perinteisin keinoin, muovia välttäen ja aitoja materiaaleja suosien.

- Kodin kunnostamisessa on hommaa laidasta laitaan. Välillä revimme lattioita irti vesivahinkoalueelta ja välillä väkerrämme erilaisia sisustuselementtejä. Teimme esimerkiksi armeijan ylijäämävaraston laatikosta pöydän ja vanhasta rautasängystä sohvan.

Junaliikenne ja matkustajat tuovat Parolan asemalle oman tunnelmansa, sillä asemalla on edelleen toimivat asemalaiturit – ihmiset kohtaavat, lähtevät, palaavat ja hyvästelevät.

- Kaikki matkustajat eivät oikein ymmärrä sitä, että asema on yksityisessä käytössä, privat-kylteistä huolimatta. Kerrankin eräs matkustaja käveli keskelle saliamme ja kysyi, missä niitä lippuja myydään, Katja nauraa.

Katja on jakanut kotinsa kunnostuksen ilot ja surut kauniissa Parolan asema -blogissaan. Moni Parolan asema -blogin lukija on toivonut Katjan kodin laajempaa esittelyä, ja nyt Blogistaniassa Katja avaa kotinsa ovet. Keskeneräisyyden keskelle on rakentunut ihastuttava itse suunniteltu ja tehty koti, joka saa jokaisen DIY-ihmisen mielikuvituksen lentämään.Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen. Kuva: Mape Morottaja

 

Katjan blogivinkit:

"Monipuolinen remontti- ja sisustusblogi suurperheestä, joka tekee rohkeasti sitä mitä haluaa."
Lundgård- www.lundgard.fi

"Inspiraatiota aina silloin kun haluaa päiväänsä annoksen sisustus-estetiikkaa."
Sancturary - www.houseofbliss.blogspot.fi

"Minun laillani vanhaan tavaraan hurahtanut esteetikko sisustaa."
Diagnoosi sisustusmania - diagnoosisustusmania.blogspot.fi

"Monipuolista inspiraatiota sisustukseen ja lifestylea rapakon takaa."
Sfgirlbybay - www.sfgirlbybay.com

"Sisustus- ja stailausblogi, joka on maailmalla jo käsite."
www.decor8blog.com - decor8

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin 17.9. alkaen
klo 19.30 sekä Areenassa.

Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen. Kuva: Mape Morottaja

 Blogistania: Parolan asema ja Katja Rinkinen. Kuva: Mape Morottaja

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä