Flora & Laura on kaikkea mikä liittyy kukkiin

Flower cap for Taika. Kuva: Juho HuttunenLaura Väinölä rakastaa kukkia ja perusti sille ajatukselle yrityksen. Flora & Laura on kukkakauppa, jota ei ole olemassa. Mistä on kyse?

Flora & Laura ei ole perinteisessä muodossa missään fyysisessä tilassa. Lähtökohtaisesti se sijaitsee netissä, mutta se ei ole myöskään nettikauppa, josta voisi vain tilata kimpun. Periaatteessa Flora & Laura on kaikkea mahdollista, mikä liittyy kukkiin.

Laura Väinölää voisi kutsua vaikka kukkastailistiksi. Hän stailaa kukkia esimerkiksi muotikuviin, erilaisiin tiloihin tai juhliin. Flora & Laura voi tarjota myös esimerkiksi kukkakuoseja. Lauran työ ei ole perinteistä floristin työtä kukka-astelmineen ja -kimppuineen, sillä hän haluaa ajatella kukat täysin uutena alustana.

– Olen avoin kaikille uusille asioille, mitä kukista vaan voi keksiä ja mitä niiden ympärillä voi tapahtua. Tarkoitus on myös tehdä jotain tuotteita tämän puitteissa, Laura luonnehtii.

Käsillä tekeminen tuntuu hyvältä

Kukissa Lauraa viehättää visuaalisuus, mutta myös niiden runsauden ja erilaisuuden kirjo.

– Suomessa tuntuu, että kukkakaupat ovat aika samantyyppisiä, eikä siinä varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta itse halusin tuoda jotain uutta sille rintamalle. Olen graafinen suunnittelija ja muotoilija. Olen tehnyt kukkastailauksia, ja se lähti siitä luontevasti.

Kukkatukusta tai kesällä luonnosta Laura etsii sopivat kukat ja tekee niistä mitä mielikuvituksellisimpia kukka-astelmia tai sisustuselementtejä.

– On ollut kivaa, että pääsee tekemään käsillä asioita. Se on konkreettista ja näkee heti, mitä tapahtuu. Käsillä tekeminen tuntuu hyvältä.

Flora & Laura avattiin vasta vähän aikaa sitten, mutta kiinnostuneita yhteydenottoja on tullut jo runsaasti. – Ihmiset ovat tajunneet mistä on kyse. Olin vähän huolissani aluksi, koska tämä voi kuulostaa vähän epämääräiseltä.

Ennen kaikkea Laura haluaa kukilla jakaa iloa ja luonnonkauneutta. Muovikukat eivät tule kuuloonkaan.Moss cap for Kari Tapiiri. Kuva: Juho HuttunenFlower cap for Sani. Kuva: Juho Huttunen

Kuvat: Juho Huttunen, kukkastailaukset: Flora & Laura

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä