Iloa ja turvaa heijastimista!

Iloa ja turvaa heijastimista! Kuva: Siiri Huttunen

Jo päiväkodissa opetetaan, että heijastinta olisi hyvä käyttää. Kuusi kymmenestä suomalaisesta käyttääkin heijastinta ja käyttö on kasvussa. Muualla maailmalla jalankulkijan heijastimen käsite on lähes tuntematon.

Suomalaisten heijastimen käyttö on lisääntynyt hyvän valistuksen myötä, mutta varmasti myös uusilla designheijastimilla ja laajentuneella valikoimalla on ollut positiivinen vaikutus. Designheijastimia ovat suunnitelleet esimerkiksi Paola Suhonen ja Eero Aarnio.

Jos kaupasta ei löydy omaan mieltymykseen tai tyyliin sopivaa heijastinta, voi sellaisen tehdä itse vaikkapa heijastinkankaasta. Aivan kaikki myytävät heijastimet tai heijastintarvikkeet eivät kuitenkaan täytä turvallisuusvaatimuksia. Huono heijastin voi olla jopa haitaksi. 

Heijastimilla voi kuitenkin koristaa takkia tai käsilaukkua ja piristäähän se yleensä aika mustaa talvipukeutumista. Tässä Olotilan toimituksesta löytyneitä veikeitä heijastimia!

Sydänheijastin. Kuva: Siiri HuttunenMainosheijastimia on monenlaisia. Kuva: Siiri HuttunenPerinteinen nalleheijastin. Kuva: Siiri HuttunenVinkeä vinyylilevyheijastin. Kuva: Siiri HuttunenKissaheijastimen voi kiinnittää laukkuun. Kuva: Siiri HuttunenLisää aiheesta


Kuvat: Siiri Huttunen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä