Mistä pikaruokapaikkojen liha on peräisin?

Mistä pikaruokapaikkojen liha on peräisin? Leipiä, kuva: Macin Smolinski, stock.

Toisin kuin ruokakaupoissa, pikaruokaravintoloilla ei ole velvoitetta ilmoittaa käyttämiensä lihojen alkuperää. Kuluttajaliitto otti hiljattain kantaa ravintolaruoan avoimuuden puolesta: liiton mukaan lihan, kalan ja siipikarjan alkuperä pitäisi kertoa myös ravintolaruoassa.

Kuningaskuluttajan vuosi sitten tekemässä jutussa Suomen suurimmat hampurilaisketjut kertoivat avoimesti raaka-aineidensa alkuperämaat. Suuri osa hampurilaisten tiedoista löytyy myös netistä. Monissa muissa pikaruokaravintoloissa ruuan alkuperä jää kuitenkin mysteeriksi.

Asiakkaalla on täysi oikeus kysyä, mistä hänen syömänsä liha on peräisin. Pikaruokapaikan salaatti saattaa sisältää thaimaalaista kanaa. Vaikuttaako se valintaasi? Vastauksen saaminen raaka-aineiden alkuperää koskeviin kysymyksiin ei ole aina itsestäänselvyys.

Lue juttu ja katso Kuningaskuluttajan insertti: Avoimuus vaihtelee pikaruokapaikoissa


Pikaruoan alkuperää käsitellään Kuningaskuluttajan lähetyksessä 19.9.2013. Kuningaskuluttaja
TV1 torstaisin klo 20 sekä Areenassa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä