Ruoantähteet jakoon sovelluksella

Ruoantähteet jakoon sovelluksella. Kuva: spiz, stock.xchng

LeftoverSwap on sovellus, jossa kuka tahansa voi etsiä ja tarjota ylijäänyttä ruokaa. Ruokahävikki pienenee ja samalla voi tutustua uusiin ihmisiin.

Kuvittele tilanne, jossa Martta on tehnyt lihapiirakan ja hän haluaa tarjota ylijääneen piirakan naapureilleen. Martta ei tunne naapureitaan. LeftoverSwap-sovelluksella Martta ottaa kuvan lihapiirakasta ja julkaisee kuvan kartalle. Naapurissa asuva Minna huomaa Martan ruokailmoituksen sovelluksessa ja sopii Martan kanssa piirakan hakemisesta.

Ruokaa ei tarvinnut heittää pois, ja nälkäinen säästi ruokarahat ja matkakulut, koska sai ylijääneen ruoan naapurista. Naapurit tulivat tutuiksi toisilleen ja sopivat jakavansa ruokaa useamminkin.

LeftoverSwap-sovellus on yksi keino vähentää ruoan hävikkiä. Toisaalta ajatus ruoan jakamisesta naapureille on vanha tuttu meille suomalaisillekin. Sovellusta voi ajatella kohtaamispaikkana tai virtuaalisena ilmoitustauluna.

Sovellus on kehitetty Yhdysvalloissa ja se on vasta julkaistu. Tällä hetkellä Suomea lähimmät ilmoitukset löytyivät Lontoosta. Voisiko tämä levitä Suomeenkin?Kuvakaappaus LeftoverSwap-sovelluksesta.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä