Laulun ja rakkauden Sound of Music

Sound of Music. Kuva: Yle KuvapalveluKun yhdistetään Alpit, nunnaluostari, rakkaus, laulava perhe sekä natsit, saadaan kaikkien aikojen tunnetuin musikaalielokuva Sound of MusicElokuva on täynnä ikimuistoisia kohtauksia, puhumattakaan lauluista, joiden tahtiin ei voi olla laulamatta.

Legendaarinen aloituskohtaus jylhissä alppimaisemissa ja Maria laulamassa Sound of Musicia saa joka kerta karvat pystyyn. Liesl'n ja Rolfen yhteinen Sixteen Going on Seventeen ja ah niin herkkä teinirakkaus. Do-Re-Mi ja lasten heleät äänet yhdistettynä Salzburgin kaupungin maisemiin. Yrmeän kapteeni Georg von Trappin hentoinen ja kaunoinen Edelweiss on kuin kukka viattomuuden lähestyvän sodan jaloissa. Tai Marian My Favourite Things, jossa Trappin lapset vihdoin antavat luottamuksensa kotiopettajattarelle.

Musikaalin tarina perustuu oikeaan laulavaan Trappin perheeseen, joka pakeni natseja Yhdysvaltoihin. Tarina on tosin totuutta kaunisteleva. Oikea Maria von Trapp oli temperamenttinen perheen pää ja piti tiukkaa kuria lapsille. Julie Andrewsin näyttelemä Maria taas oli lempeä ja rakastava. 

Yhtä kaikki Sound of Music on klassikko ja sen musiikki ja laulut ovat jättäneet jälkensä historiaan. Musikaalifriikille Sound of Music on kaikkien musikaalien äiti, jonka hellään huomaan haluaa aina palata.

The Sound of Music – Laulava Trappin perhe Yle Teemalla 23.6. klo 18.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä