Mikko-sika on karvainen kaveri

Mikko-sika on karvainen kaveri. Kuva: Akuutti, Yle

Mikko on unkarilaista maatiaisrotua oleva villasika. Vapaaehtoishommia paiskiva Mikko on entiseltä ammatiltaan musikaalitähti, mutta nykyään parivuotias sika nauttii maalaiselämästä Lapinlahdella ja ilahduttaa lapsia sekä vanhuksia karvakaverin pätevyydellä.

Mikko kuuluu vuonna 2011 perustetun Suomen Karva-Kaverit -yhdistyksen eläinkokoonpanoon. Tällä hetkellä Mikko on Suomen ainoa karvakaverin töitä tekevä sika, mutta kollegoita Mikolta kuitenkin löytyy pitkä liuta: kissoja, koiria, marsuja, frettejä, poni, minihevonen sekä alpakka. Erilaisuudestaan huolimatta jokaisen eläimen tavoite on sama.

Vierailuillaan eläimet tuovat iloa, antavat läheisyyttä, vahvistavat terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä tukevat ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Karvakaverit, kuten Mikkokin, käyvät ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia ja lapsia sekä nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa ja erilaisissa tapahtumissa.

– Olemushan sialla on jo sellainen, että se aika vahvasti herättää tunteita. Se voi herättää oudoksuntaa ja ihmettelyä, mutta enimmäkseen hyvää mieltä. Sika on sellainen hyvän mielen eläin, miettii Mikon työpari Jaana Ryhänen.

Kummastelua, koskettelua, ihastelua ja halailua. Mikon suosio on taattu, lasten ilo ehdottomasti aitoa. Sellaisia karvakaverit ovat – hyvän mielen tuojia.

Lapset ihmettelevät karvakaveri Mikkoa. Katso Akuutin juttu kohdasta 23.03 alkaen Yle Areenasta. Toimittajana Mira Pelo.

Mikko-sika on karvainen kaveri. Kuva: Akuutti, Yle

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä