Riippukeinutuoli on puutarhan ilopilleri

Vanha keinutuoli saa uuden elämän pihan ja puutarhan ilostuttajana. Tästä istumapaikasta kilpaillaan kesän tullen!

Jos vintillä tai huutokaupassa törmää vanhaan, hieman ränsistyneeseenkin keinutuoliin, järkevin vaihtoehto olisi varmasti kunnostaa se alkuperäiskuntoon. Jollakulla on nimittäin aikoinaan ollut kova työ sen nikkaroimisessa.

Nyt Jim tekee kuitenkin kompromissin. Vanhan keinutuolin muodonmuutos riippukeinutuoliksi on kuitenkin parempi ratkaisu kuin vain jättää keinu rapistumaan. Saman keinuttelutarpeen se täyttää uudessakin olomuodossaan!

Tarvikkeet:

Keinutuolimalleja on joka lähtöön, eivätkä ne kaikki välttämättä sovellu riippukeinutuoliksi muutettaviksi. Tähän tarkoitukseen on parasta valita hieman tukevampi keinutuolimalli. Tavallinen selkänojallinen tuoli on sekin hyvä vaihtoehto. Lisäksi riippukeinun tekemiseen tarvitaan

  • tappeja
  • liimaa
  • maalia
  • köyttä

 

Työvaiheet:

Aloita sahaamalla keinun jalat poikki. Sen jälkeen on vuorossa muodonmuutoksen tärkein vaihe: vahvista selkänojan jokainen pinna liimalla ja tapeilla. Anna liiman kuivua. Hio sitten keinutuoli kauttaaltaan. Maalaa koko keinu valkoiseksi ja muista, että käytettävän maalin tulee soveltua ulkokäyttöön. Anna maalin kuivua. Merkitse raitojen paikat maalarinteipillä, niin raidoista tulee suoria. Maalaa raidat haluamillasi väreillä. Poista teipit.

Riippukeinutuoli syntyy vanhasta keinutuolista Strömsön ohjeella. Kuva: StrömsöEtsi keinun sijoituspaikaksi pihalta sopiva puu tai ripusta keinu verannalle sateelta suojaan. Keinua ripustettaessa on tärkeää saada se tasapainoon, jotta siinä on hyvä istua.

Jim lähettää terveisiä kaikille keinunkunnostukseen ryhtyville: Riippukeinussa on todella mukavaa istuskella puun katveessa tai verannalla. Ja keinuessa voi sitten samalla mietiskellä jo seuraavaa projektia!

 

 

kommentit

k4kKWn yjuwwcflvkdm, [url=http://qsibzohrjeof.com/]qsibzohrjeof[/url], [link=http://faiftcouuwnn.com/]faiftcouuwnn[/link], http://pjsfnlkhthai.com/

Su, 2010-04-18 15:00

Ihana keinu, joka koristaa myös minun mökin pihaa, kiitos ideasta. :)

>REA La, 2011-05-21 21:50

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä