Romu ja ruoste kaunistavat kesäpihat

Ennen kuskattiin ruostuneet kalusteet, polkupyörät, työkalut ja muut tiensä loppuun tulleet käyttöesineet kaatopaikalle tai vähintään vajan perälle piiloon. Nyt samoja romuja kiikutetaan takaisin pihoille ja kuisteille. Romusta on tullut trendi.Romupyörän kauneutta. Kuva: Marjo Lundvall, Yle

Aarteiden etsintää

Etenkin maaseudun kirpputoreilta voi löytää vanhoja esineitä, joiden kauneusarvoa kukaan ei ole vielä hoksannut. Ruosteisia maitokannuja, pyykkilautoja, haravoita, hohtimia. Kaikenlaisia purkkeja ja pyttyjä, jotka perennapenkin pielessä antavat harkitun huolettoman säväyksen. Ne toimivat myös katseenvangitsijoina huonommalle hoidolle jääneillä istutusalueilla. Rikkaruohojen sijaan katse osuu mielenkiintoiseen talikonpuolikkaaseen.

Vanhoja ja vanhoiksi tuunattuja

Jos aitoja romuja ei tunnu löytyvän, ei hätää. On monenlaisia kikkoja, joilla uudestakin pinnasta saadaan ruosteinen tai muuten sopivan uusiovanha. Kolhuja ja naarmuja on pintoihin helppo tehdä. Vasaralla muutama aistikas kuhmu ja veitsellä rentoja raapaisuja.

Avuksi tulee myös maalikauppa. Varta vasten vanhan näköinen pinta syntyy uuteenkin kalusteeseen struktuuripinnoitteilla ja erikoismaaleilla. Myyjät osaavat neuvoa, ja nettiohjeitakin löytyy.

Ei muuta kuin kesäpuuhiin; romujen muotoilu on lapsillekin sopivaa askaretta vaikka sadepäivän ratoksi. Ja kun mökkivieraat seuraavan kerran kysyvät mitä voi tuoda tuliaisiksi, vinkkaa mökkimatkan varrelle osuvista kaatopaikoista, romuliikkeistä, kirppiksistä.

 Rosoisen kaunista kesää!

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä