Tee luovasti säilyttimiä kotiin

Kässäkerho ja säilyttimet. Kuva: Viivi Lehtonen

Jonnan vinkeillä sinäkin voit etsiä luovia ratkaisuja säilytysongelmiin. Säilyttimen ei tarvitse olla ruma tai muovinen, vaan se voi olla kaunis, käytännöllinen ja ekologinen.

  1. Suosi simppeliä. Parhaat säilyttimet kestävät aikaa ja katsetta: vetimettömät valkoiset kaapit toimivat kodissa kuin kodissa ja ovat kätevästi tuunattavissa. Oviin voi kiinnittää vaikka vaihtuvia julistenäyttelyitä tai kontaktimuovista saksittuja, graafisia kuvioita. Yksi kelpo vaihtoehto on päällystää kaapinovi mustalla liitutaulukontaktimuovilla – sellaistakin on!
  2. String Pocket, sisustusblogien suosikki, on vuosikymmeniä vanha klassikko. Kerää kolmelle hyllylle kauneimmat kahvikupit tai rakenna asetelma suosikkiesineistäsi. Yksityiskohdilla on väliä.
  3. Kirjahyllyn voi järjestää aakkosittain tai väreittäin, mutta mikäli kirjavat kannet puistattavat, päällystä kirjat paperilla! Luonnonvärinen pakkauspaperi, jota saa rullittain vaikka postista, on oiva vaihtoehto. Ja sekaa vähän mustaa ja valkoista ja kesäksi minttua ja persikkaa.
  4. Älä jämähdä tavaran varsinaisiin käyttötarkoituksiin: vanhoista pärekoreista voi kasata hyllyn, Ikean astianpesusoikot passaavat eteiseen ja lastenhuoneeseen, tapetilla päällystetyt kenkälaatikot lipaston päälle. Ja sisälle kaikenlaista sälää, jota piisaa joka paikassa.
  5. Säilytysrasioita voi taiteilla itsekin. Katso Weekday Carnivalin Riikan mainion geopallon ohje. Ja jos tykkäät käsitöistä, hanki kilo ontelo- tai matonkudetta ja virkkaa itsellesi muutama kori.

Jonna Hietala ja luovat säilyttimet. Kuva: Viivi Lehtonen

Katso Blogistanian jakso, jossa nämä säilyttimet syntyvät:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Kuvassa: Weekday Carnivalin Riikka, Pics, Dots and Stipesin Tiina, Kanelimaan Hanna-Riikka, Muita Ihania Tiina ja Musta tuntuu Jonna.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä