Eläinten ystävän joulupuu on syötävää herkkua

Metsäneläinten joulukuuseen voi laittaa pähkinöitä pikkuastioissa, minikokoisia kauralyhteitä, hirssin tähkiä - ja vaikkapa porkkanoita, omenoita ja itse leivottuja kookosrasvaherkkuja.Tee metsäneläimille syötävä joulupuu. Kuva: YleKookosrasva-siemen-pähkinäkakut

Käpytikan jouluherkku tuo mieleen oman lapsuuden herkut eli kököset. Kökösissä sekoitetaan sulaa kookosrasvaa, kaakaota, tomusokeria ja riiisimuroja ja lusikoidaan seos jähmettymään muffinssivuokiin.

Eläinten metsänherkuissa sekoitetaan sulaa kookosrasvaa, pähkinämurskaa ja auringonkukan siemeniä ja lusikoidaan seos jähmettymään muffinssivuokiin. Silikoniset vuoat ovat erityisen näppäriä.

Jähmettyneiden kakkujen läpi reikä sukkapuikolla, rautalanka tai silkkinauha tai molempia ripustimeksi, ja herkkukuusen energiatasapaino on taattu.

Maistuu pikkulinnuille ja on käpytikan suosikki. Myös orava ja näätä ovat kahmineet näitä herkkuja.
Tee metsäneläimille syötävä joulupuu. Kuva: YleVarsinkin mustarastas arvostaa omenaa joulunaikaan. Olennaista on poistaa osa omenan kuoresta, jotta linnun on helpompi nokkia evästä kupuunsa. Tanakka ripustus on myös tarpeen, muutoin omena lähtee helposti oravan matkaan.

Tässä on väännetty noin 40 senttiä pitkän rautalangan toinen pää kiemuralle, työnnetty suora pää omenan läpi ja ripustettu sen avulla omena kuuseen. Omena maistuu monelle linnulle, jänikselle, oravalle ja peuroille.

Mitä muuta tarjota eläinten talveen? Strömsö vinkkaa

Metsäneläinten joulupuu koristellaan Kuusijuhla-lähetyksessä 24.12. Yle TV1:ssä klo 12.10 - 13.05 välillä. Tuolloin suoran lähetyksen teemana on luonto talven pimeimmällä hetkellä.

kommentit

Teekutsuliikkeen ideat menevät entistä sairaammiksi. Ettekö tiedä, että villieläinten ruokkiminen on niiden kesyttämistä ja levittää tauteja. Se on kielletty laissa.
Nyky-ihmisten käsitys luonnosta, menee yhä holtittomampaan suuntaan. Jättäkää villieläimet ja luonto rauhaan, jos yhtään arvostatte niitä. Ei mitään ruokintapuita metsiin, laittakaa omille pihoillenne, jos niitä rottia sinne haluatte, mutta jättäkää villi luonto koskemattomaksi ja rauhaan.

>Villieläinten ruokinta vastuutonta To, 2013-12-12 23:13

Ihana ajatus. Muistetaan myös citykaneja! Ne ansaitsevat ihmisen suojelua samalla tavalla, kuin lemmikkinä olevat kanit. Laita kuivaa heinää ja porkkanoita sekä siemeniä metsikköön. Voit rakentaa puulaatikosta ruokintapaikan, joka suojaa lumelta. Voit myös etsiä kallion alustan, johon lumi ei sada. Älä ruoki kaneja pihamaalla, jos kerrostalossasi on kielto hiirien vuoksi.

>kani La, 2013-12-14 19:01

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä