Toisenlaisissa frendeissä viehättää aitous ja rohkeus

Tanja pääsi tapaamaan frendejä. Kuvaaja: Jaakko JaskariTanja Korpela (keskellä) tapasi frendit vuonna 2011. Kuvaaja: Jaakko Jaskari

Supersuosittu Toisenlaiset frendit palaa ruutuun uusin jaksoin. Tanja Korpela on seurannut sarjaa innolla alusta alkaen. Hän fanittaa frendejä. Mikä Toisenlaisissa frendeissä oikein kiehtoo?

– He ovat niin sydämellisiä, avoimia, aitoja ja rohkeita omina itsenään. Heidän suhtautuminen elämään on aivan omaa luokkaansa. Myös heidän spontaanius viehättää.

Toisenlaisissa frendeissä seurataan naapureina asuvien kehitysvammaisten elämää, arkea ja ystävyyttä. Tanja pitää jokaista frendiä huippupersoonana, mutta Kata saa erityishuomion.

– Katalla on huikea tapa ilmaista itseään. Hän on aina huolehtimassa muista ja iloitsemassa muiden puolesta. Hän on todellinen ystävä, Tanja luonnehtii hymyillen.

Frendit ovat kaikkien tuntemia tähtiä

Kolmannella kaudella frendien päivät täyttyvät työnteosta ja muusta puuhastelusta – hauskanpitoa unohtamatta. Nimikirjoitusten antaminenkin on jo arkipäivää.

Sonja valmistuu pian koulusta ja Mikko jännittää, tuleeko kutsua Linnan juhliin. Asuntolaan muuttaa myös uusi asukas, Johannes, jonka Timo ottaa siipiensä suojaan. Kata käy ahkerasti konserteissa ja näyttelyissä ja tukee muita frendejä. Sannan mielessä siintää Special Olympics -kisat Etelä-Koreassa.

Tulevissa jaksoissa Tanja Korpela haluaisi kuulla missä vaiheessa Sonjan ja Timon suhde on. Hän toivoo näkevänsä vähän romantiikkaa.

– Odotan myös tahattomia kommelluksia ja komiikkaa, joita jaksoissa on huomattavissa. Vammaisuus ei mielestäni ole ollenkaan se juttu siinä huumorissa, vaan nauretaan heidän kanssaan, ilon kautta, Tanja miettii napakasti.

– Jokaisella katsojalla olisi opittavaa siitä, että frendit osaavat nauttia pienistäkin asioista ja tehdä niistä isoja ja merkityksellisiä. Että ymmärtäisi mitkä ovat niitä perimmäisiä, tärkeitä asioita kuten ystävyys ja muista huolehtiminen. Sarja nostaa esille sen, että erilaisuus on todella rikkaus, vaikka ehkä klisee onkin.

Toisenlaisten frendien kolmannen tuotantokauden ensimmäinen jakso nähdään Yle Areenassa jo 15.2. Uudet jaksot alkavat lauantaina 16.2. klo 18.15 TV1:ssä. 

Toisenlaisissa frendeissä viehättää aitous. Kuva: Ilkka Ärrälä, Yle Kuvapalvelu

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä