Tukevampi iltapala 1970-luvun henkeen
1970-luvulla kaikki oli paremmin: makkara oli hyvä arkiruoka. Voin ja juuston määrässä ei säästelty, ja Leena hukutti pakastemansikat viiniin.
Makkara on mitä ihanteellisinta arkiruokaa. Tänään tarjoilemme sitä tukevammaksi iltapalaksi lisukkeenaan voileipiä, jälkiruuaksi mansikoita Leenan tapaan.
Ohje:
4 isoa sipulia
600 g lenkkimakkaraa
2 tomaattia
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
20 g voita
5 rkl juustoraastetta
Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista ne kullankeltaisiksi voissa. Leikkaa makkara ja tomaatit viipaleiksi. Levitä sipulit tulenkestävälle vadille ja jaa makkaraviipaleet niiden päälle. pane kunkin makkaran päälle tomaatti ja mausta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kuorruta ruoka grillissä tai uunissa 275 asteessa noin 15 minuuttia.
Sipulilla maustettu ja juustolla kuorrutettu voileipä on mehevä iltapala. Viinissä tai lihaliemessä kostuttaminen tekee leivästä hienon makuisan ja kostean.
Ohje (4 annosta):
4 viipaletta graham vuokaleipää
1/2 dl lihalientä tai valkoviiniä
2 isoa sipulia
2 rkl voita
suolaa ja pippuria
4 paksua viipaletta tahkojuustoa
Kostuta leipäviipaleet viinissä tai lihaliemessä. Kuori ja viipaloi sipulit, keitä ne vedessä pehmeiksi ka kaada vesi pois. Ruskista leipäviipaleet voissa, jaa sipulit leipien päälle, mausta ja lisää lopuksi juustoviipaleet leipien päälle. Kuorruta leipä uunissa kunnes pinta on ruskistunut.
Mansikat kuuluvat kesän jälkiruokiin, mutta nyt pakastamisen ansiosta voit herkutella niillä ympäri vuoden. Sulaessaan mansikoilla on tapana "lakastua", joten tähän jälkiruokaan ne kannattaa sulattaa viinissä. Parhaimman makunautinnon saat tuoreista marjoista.
Ohje:
1 l mansikoita
1/2 pulloa puna- tai valkoviiniä
sokeria
1dl kuohukermaa ja
vaniliinisokeria tai
vanilijajäätelöä
Pane (valutetut) mansikat kulhoon kerroksittain sokerin kanssa ja kaada päälle niin paljon viiniä, että ne juuri peittyvät. Anna mansikoiden mhustua kylmässä 1 - 2 tuntia. Vatkaa kerma ja mausta se vaniliinisokerilla. Tarjoa mansikat kerman (ja jäätelön) kera.
Vihje: Sokerin määrä jälkiruuassa riippuu viinilajista, punaviini vaatii enemmän sokeria kuin valkoviini.
Lähde: Kotikokki-ruokaohjekerhon reseptikortit /Ylen rekvisiitta.
Lomamatka 70-luvulle Yle Areenassa ja tiistaisin TV1 klo 20.
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.