Tukevampi iltapala 1970-luvun henkeen

1970-luvulla kaikki oli paremmin: makkara oli hyvä arkiruoka. Voin ja juuston määrässä ei säästelty, ja Leena hukutti pakastemansikat viiniin.Kesäinen iltapala 1970-luvun henkeen

Makkara on mitä ihanteellisinta arkiruokaa. Tänään tarjoilemme sitä tukevammaksi iltapalaksi lisukkeenaan voileipiä, jälkiruuaksi mansikoita Leenan tapaan.

Ohje:
4 isoa sipulia
600 g lenkkimakkaraa
2 tomaattia
1/2 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
20 g voita
5 rkl juustoraastetta

Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista ne kullankeltaisiksi voissa. Leikkaa makkara ja tomaatit viipaleiksi. Levitä sipulit tulenkestävälle vadille ja jaa makkaraviipaleet niiden päälle. pane kunkin makkaran päälle tomaatti ja mausta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kuorruta ruoka grillissä tai uunissa 275 asteessa noin 15 minuuttia. 

Kesäinen iltapala 1970-luvun henkeen. Kuva Anni Alatalo, Yle Olotila.Sipulilla maustettu ja juustolla kuorrutettu voileipä on mehevä iltapala. Viinissä tai lihaliemessä kostuttaminen tekee leivästä hienon makuisan ja kostean.

Ohje (4 annosta):
4 viipaletta graham vuokaleipää
1/2 dl lihalientä tai valkoviiniä
2 isoa sipulia
2 rkl voita
suolaa ja pippuria
4 paksua viipaletta tahkojuustoa

Kostuta leipäviipaleet viinissä tai lihaliemessä. Kuori ja viipaloi sipulit, keitä ne vedessä pehmeiksi ka kaada vesi pois. Ruskista leipäviipaleet voissa, jaa sipulit leipien päälle, mausta ja lisää lopuksi juustoviipaleet leipien päälle. Kuorruta leipä uunissa kunnes pinta on ruskistunut. 

Kesäinen iltapala 1970-luvun henkeen. Kuva Anni Alatalo, Yle Olotila.Mansikat kuuluvat kesän jälkiruokiin, mutta nyt pakastamisen ansiosta voit herkutella niillä ympäri vuoden. Sulaessaan mansikoilla on tapana "lakastua", joten tähän jälkiruokaan ne kannattaa sulattaa viinissä. Parhaimman makunautinnon saat tuoreista marjoista.

Ohje:

1 l mansikoita
1/2 pulloa puna- tai valkoviiniä
sokeria
1dl kuohukermaa ja
vaniliinisokeria tai
vanilijajäätelöä

Pane (valutetut) mansikat kulhoon kerroksittain sokerin kanssa ja kaada päälle niin paljon viiniä, että ne juuri peittyvät. Anna mansikoiden mhustua kylmässä 1 - 2 tuntia. Vatkaa kerma ja mausta se vaniliinisokerilla. Tarjoa mansikat kerman (ja jäätelön) kera.

Vihje: Sokerin määrä jälkiruuassa riippuu viinilajista, punaviini vaatii enemmän sokeria kuin valkoviini.

Lähde: Kotikokki-ruokaohjekerhon reseptikortit /Ylen rekvisiitta.

Lomamatka 70-luvulle Yle Areenassa ja tiistaisin TV1 klo 20.

 

kommentit

Jep, toimii.
Makkara on paras vihannes.

>yx x La, 2013-06-29 19:20

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä