Tutkimusmatkoja radion musiikkiohjelmiin

Tutkimusmatkoja radion musiikkiohjelmiin. Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle

Ylen radion musiikkiohjelmia voi kuunnella Yle Areenasta kännykällä, jolloin mukana on aina valmiita soittolistoja. Musiikit on huolella valittu, ja ne tarjoavat tunnelmointia, tarinoita ja löytöretkiä popmusiikin ihmeisiin.

Tiesitkö, että Yle Radio Suomi soittaa muutakin kuin Suomi-iskelmää? On kasarii, ysärii, nostalgiaa, jazzia, iskelmää, klassista, latinomusiikkia ja mitä kaikkea. Toimitetuista musiikkiohjelmista löytyy helmiä lähes kaikista genreistä ja vuosikymmeniltä. Tässä Olotilan tärpit radion musiikkiohjelmista.

Uudenkansanmusiikki, Yle Radio Suomi, keskiviikkoisin klo 22.05

Uudenkansanmusiikki soittaa erilaista, kotimaista musiikkia joka sykähdyttää aitoudellaan ja omaperäisyydellään. Kaikille jotka haluavat tehdä kotimaisia musiikkilöytöjä, yllättyä ja saada todellista sielunlääkettä. Sopii rentoutumiseen, tunnelmointiin ja unelmointiin. Uudenkansanmusiikki kuljettaa kuulinsa niin tunturin laelle kuin Kallion kaduille. Toimittajana on Nora Gustafsson.

Kissankehto, Yle Radio Suomi, lauantaisin klo 10.04

Kissankehto tarjoilee laulun muotoisia tarinoita. Biisejä kuunnellaan lyriikkalähtöisesti ja musiikki polveilee vuosikymmenestä ja tyylistä toiseen. Välillä ollaan New Yorkin Greenwich Villagen boheemissa kahvilassa ja välillä rähjäisessä lähiökuppilassa. Paljon ohjelmaan tulee musiikkia myös kirjojen ja elokuvien kautta. 

Kissankehto tarjoaa kiireettömän hemmotteluhetken tai mielenkiintoisen tutkimusmatkan popmusiikin ihmeisiin kaikille uteliaille. Ohjelman tahdissa voi lekotella tai löytää kenties uusia suosikkeja. Laulun mittaisia tarinoita tarjoilee musiikkitoimittaja Susanna Vainiola.

Lempimusiikkia, Yle Radio Suomi, lauantaisin klo 19.08

Rakkauden tiskijukka Tuuli Saksalan levylautasella soivat hitaat ja nopeat, tutut ja tuntemattomat, duurit ja mollit. Yhteistä jokaiselle laululle on aihe; rakkaus. Ohjelmaan voi lähettää myös oman rakkauslaulutoiveensa.

Lakatut varpaankynnet, Yle Radio Suomi, lauantaisin klo 18.08

Tietoa ja tunnetta 80-luvun ilmiöistä Dingosta Duran Duraniin ja Madonnasta Michael Jacksoniin. Toimittajana Susanna Vainiola.

Kuuntele myös näitä

Yöradion ysäri- ja kasaritunnit sekä Tunti 60/70-lukua, Yle Radio Suomi
Café Tropical, Yle Radio Suomi
Musiikkia lepopäivän ratoksi, Yle Radio Suomi
Uuden musiikin aamu- ja iltavuorot, YleX

Lisäksi
yle.fi/muusiikki-sivuston viikonloppulistat Spotifyssa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä