Tv-vinkki: Amerikkalaisen tv-sarjan tarina

Tv-vinkki: Amerikkalaisen tv-sarjan tarina. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Dokumenttisarjassa sukelletaan amerikkalaiseen tv-viihteen maailmaan. Sarjassa tutkaillaan tätä ikonista amerikkalaista ilmiötä sekä tämän hetken suosituimpien että vanhempien tv-tuotantojen avulla. Ääneen pääsevät lukuisat näyttelijät, käsikirjoittajat, ohjaajat ja tuottajat.

Dokumentti on jakaantunut neljään osaan, joista jokaisessa käsitellään yhdysvaltalaista tv-viihdekulttuuria yksittäisen, vuosikymmenien varrella arkkityypiksi muodostuneen hahmon kautta. Millä tavalla nämä arkkityyppiset hahmot heijastavat identiteettiämme nyky-yhteiskunnassa?

Ensimmäinen jakso käsittelee televisiosarjojen itsenäistä naista. Naisen rooli komedia- ja draamasarjoissa on muuttunut kiltistä kotiäidistä vahvaksi itsetietoiseksi naiseksi, joka ei pelkää sanoa ajatuksiaan. Jaksossa nostetaan esiin mm. I Love Lucy, The Mary Tyler Moore Show, Good Wife, Rosanne, Täydelliset naiset ja Sinkkuelämää

Tulevissa jaksoissa

2.4. Herra talossa
1950-luvun amerikkalaisten tv-sarjojen mies oli kodin valtias, mutta pian miehen rooli tv-sarjoissa mureni, mikä kuvasi koko yhteiskunnan muutosta. Miten tv-sarjojen veteraanit kokivat muutoksen?

9.4. Sopeutumattomat
Oudot, ulkopuoliset tyypit ovat aina kuuluneet tv-sarjoihin. Tv-sarjojen historiassa he ovat kasvaneet koomisista sivuosista päärooleihin. Miten tv-sarjojen veteraanit kokevat muutoksen?

16.4. Monenlaiset sankarit
Tv-sarjojen sankarit ovat historian aikana muuttuneet humaaneiksi, oman elämänsä sankareiksi. Miten tv-sarjojen veteraanit kokevat muutoksen?

Amerikkalaisen tv-sarjan tarinan kaikki jaksot katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan. 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä