Miehen haluttomuudesta

Kaikissa perheissä ei kärsitä naisen haluttomuudesta. Meillä mies pihtaa ja minä joudun naisena vonkaamaan. Minun haluttomuuttani ei vie kiire, väsymys, stressi, vauva tai taapero. Rakastan miestäni ja haluan vain häntä. Ikävä kyllä miehen jatkuva kieltäytyminen rasittaa jopa suhteellisen vahvaa seksuaalista identiteettiäni.

Jostakin syystä nuorten miesten haluttomuus on kovasti lisääntynyt. Se on myös vaikeahoitoinen - miehen on ilman halua vaikea harrastaa yhdyntää, nainen on siinä suhteessa hyvin etuoikeutettu kun ei tarvi yhdyntään mitään halua. Teidän kannattaisi käydä seksuaaliterapeutin vastaanotolla - jotakin apua ongelmaan voisitte saada.

 

Lääkäri Anneli Kivijärvi vastasi kysymyksiin seksuaalisuudesta 8.4.2010 YLE Teeman seksi-illassa.

kommentit

Otan osaa, ja tiedän myös miltä se tuntuu, kun mies ei halua. Suosittelen sinulle kirjaa Mars ja Venus vuoteessa (John Gray). Kukaan ei ole vastuussa toisen seksuaalisesta tyydytyksestä, joten toisen ollessa haluton, on toisen tyydytettävä itseään. Helli itseäsi muutenkin kuin vain masturboimalla, äläkä painosta miestäsi. Valitettavasti miehet ahdistuvat usein, jos nainen on se joka haluaa enemmän ja tekee seksuaalisia aloitteita. Siksipä pitäytyisin seksuaalisita aloitteista, pitäisin kiinni siitä, että hellyyttä täytyy kuitenkin olla ja puhuisin asiasta ei-arvostelevaan sävyyn, jotta toinen saisi tietää miltä sinusta tuntuu.

>Seksiä vailla To, 2010-10-28 20:00

Merkittävin syy miesten haluttomuuteen on se, että seksiä harrastetaan saman naisen kanssa. Noin 2-4 vuoden päästä suhteen alkamisesta lähes jokaisen miehen erektiovarmuus heikkenee tuntuvasti, ja usealla se on jo varsin heikkoa n. 6-7 vuotta suhteen alkamisen jälkeen. Samalla miehen erektiovarmuus voi olla hyvinkin suurta mikäli kyseessä on toinen nainen. Tämän ovat osoittaneet tutkimukset ihmisillä ja apinoilla. Aihe on tietenkin vaijettu, mutta ei tee siitä yhtään epätodenäköisempää. Samalla on selvää, että useat miehet eivät koskaan haluaisi myöntää tätä, vaikka sydämessään tietävätkin sen todeksi.

>Alphonse Pe, 2010-11-26 21:17

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä