Armeijavaatteet on pop

Armeijavaatteet on pop. Kuva: Andrzej Pobiedzinski, stock.xchng.

Armeijavaatteiden myynti on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti. Lukuisten alan liikkeiden liikevaihto on noussut huimaa vauhtia: Vuonna 2007 tavaraa haalittiin kahden miljoonan euron edestä, nyt kokonaisliikevaihto on lähemmäs 10 miljoonaa euroa.

Armeijamuodilla tarkoitetaan pääasiassa vanhoihin, käytettyihin eri maiden armeijoiden vaatteisiin pukeutumista. Alan liikkeissä myydään Suomen puolustusvoimien vaatteiden lisäksi paljon Saksan armeijan ja Venäjän/Neuvostoliiton puolustusvoimien vaatteita, niin käytettyjä kuin aivan uusiakin. Mitä vanhempaa tavara on, sen kuumemmin kauppa käy. Selkeästi suosituimpia ovat laukut, kengät sekä päällystakit.

Suosioon vaikuttavat vaatteiden yksinkertaisuus; logot ja kirkkaat värit puuttuvat täysin. Kierrätys ja kestävyys ovat ominaisuuksina tärkeitä kuluttajille. Armeijavaatteet eivät anna enää kantajastaan aggressiivista kuvaa, ja niiden suosio on kasvanut myös naisten keskuudessa. 

- Ihminen ilmaisee yhteiskunnallista muutosta ensimmäisenä pukeutumisessaan. Valinnoissa näkyy kestävä kehitys ja ekologisuus, kansallismielisyyden nousu ja tietysti tasa-arvopyrkimys. Tärkeää ihmisille on myös kulutuskriittisyys ja uskon, että sitä kautta armeijapukeutuminen voi nousta ihan uudelle tasolle, summaa trendianalyytikko Kati Hienonen Perhosvaikutus Oy:sta.

Puoli seitsemän -ohjelmassa 14.3. TV1 toimittaja Anna-Reeta Eksymä sukeltaa syvemmälle armeijamuodin maailmaan. katso kohdasta 00:21:55.

kommentit

Itse pidän ainakin SA-Int vaatteita erityisen lämpiminä. Villapaitaa ja ns lomatakkia. Ja kun itse kävin merivoimissa, oli yleis väri tummansininen vihreän sijaan. Mitta tiedän monta tuttua jotka käyttävät kurkkusalaatteja ymräri vuoden siis alus asuina, t-paita, poolo yms. Ne ovat keveitä ja nano-teknologian kehittämiä kanhaita! keveitä, lämpimiä ja myös viileitä helteellä! Kengät kuten maiharit tai saappaat, kestää isältä pojalle... Itse haluaisin ostaa jostai vaaleet maiharit, jotka rauhanturvaajilla on maailmalla nykyään.

>tuukka81 Su, 2013-03-17 23:33

Miks tää on uutinen nyt? 5 vuotta jäljes?

>Hesus Su, 2013-03-17 23:54

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä