Blogistania: More To Love - Mimmi ja Peppi

Blogistanian syksyn 2013 viidennen jakson päähenkilöt ovat  Mimmi ja Peppi, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä More To Love -blogia. Mimmiä ja Peppiä yhdistää paitsi elämänasenne myös vaatekoko.Blogistania: Mimmi ja Peppi, More To Love. Kuva: Yle

Suositut bloggaajat tietävät mitä on olla "läski, isoluinen, plussakokoinen, pyöreä, rehevä". Lihavan rooli on auttamattoman kapea – suositeltavaa ei ole näyttäytyä rannalla bikineissä tai syödä ravintolassa hampurilaisia.

Mimmi ja Peppi kieltäytyvät asettumasta muottiin. He ovat päättäneet näkyä ja ovat kannustaneet lukijoitaan tekemään samoin. Asenne on saanut kannatusta: naisten blogilla on 70 000 lukijaa kuukausittain.

Positiivisen asenteen ja huumorin alta löytyy syvempiäkin sävyjä. Mimmi ja Peppi jakavat blogissa kokemuksiaan ulkonäkökomplekseista ja itsetunto-ongelmista. More To Love kertoo millaista on olla koulukiusattu tai muiden syrjimä ylipainoinen. Ystävykset haastavat lihavan nuoren naisen roolimallit.

- Aina kun puhutaan lihavuudesta, pitää vetää esiin kaikki painoindeksit ja muut. Mielestäni olisi tärkeämpi keskittyä siihen, että ihmisellä olisi oikeasti hyvä olla ja että se viihtyy omassa kropassaan, sanoo Mimmi.

Värikkäällä kaksikolla on selkeä linjaus elämään:

- Me nautitaan elämästä, eikä huolehdita huomisesta. Keskitytään tähän hetkeen ja eletään täysillä.

Blogistania-ohjelmassa seurataan Mimmin ja Pepin vauhdikasta arkea, valmistellaan hyvinvointipäivää lukijoille ja jumpataan hiki otsalla.

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin klo 19.30 ja Areenassa; More To Love -jakso esitetäään 15.10.2013.

kommentit

Eivätkö lihavat voisi ottaa tähän manifestiin myös laihoja mukaan? Ei se ole loppujen lopuksi sen kummempaa olla luonnostaan laiha kuin lihava: silloinkin tullaan estottomasti kommentoimaan ulkonäköä, usein vihjailmeaan anoreksiasta tai vähintään jostain lievistä mielenterveyden ongelmista, mikä on ihan yhtä loukkaavaa kuin lihavan nimittely laiskaksi ja henkisesti heikoksi. Laihallekin tullaan tuputtamaan painoindeksiä, vaikka kuinka sanoo, että viihtyy kropassaan, syö säännöllisesti - toisinaan myös herkkuja - ja tuntee olonsa hyväksi.

Ainoa käytännön ero lihavien ja laihojen välillä on, että vaatekaupoilla on lähes aina "isojen tyttöjen" osasto, mutta moni kauppa ei ota pieniä kokoja ollenkaan valikoimiinsa. Jos jossain olisi jopa pienten kokojen erikoisosasto, siitä varmaan nousisi kauhea haloo.

>Sieppo Ke, 2013-09-25 19:53

Sellainen ero vaan, että ei kaikki laihat tosiaan ole anorektikkoja tai mielenterveysongelmaisia, kun taas lihavat ovat poikkeuksetta laiskoja ja tyhmiä. Normaali äly ja aktiivinen elämäntapa ovat paras ase lihavuutta vastaan.

>Jena Ti, 2013-10-15 19:02

Laihat eivät kuulu läheskään niin paljon kommentteja ulkonäöstään ja elämästään kuin lihavat. Ja lihavien vaateongelmatkin ovat laihoihin verraten potenssiin 100. Nykyvaatemallistothan ovat pääsääntöisesti tehty laihanlangoille mallivartaloille. Jos minä tilaan jonkun muotivaatteen netistä kokoa 48, saan olla tasavarma että hihat ja lahkeet ovat puoli metriä liian pitkät. En sitten tiedä missä nämä kaavojen tekijät ovet nähneet yli kaksimetrisiä naisia. Minä nimittäin olen 170 senttinen, kokoa 48-50.

>Mummeli Espoosta To, 2013-09-26 10:45

Just kun toi More To Love-ohjelma tuli TVstä niin aloin katsoa sitä keskeltä, ja kuulin että blogin nimi on NORSULA!! Ajattelin vaan, että ompa hyvä itsetunto tytöillä :)

>Jena Ti, 2013-10-15 19:07

Hienoa kun joku puhuu ,että on sinut painonsa kanssa,mutta täytyy sanoo että hyvinvointi päivä ,särähti korvaan .

>alina Ke, 2013-10-16 15:15

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä