Blogistania: Tämän kylän homopoika ja Eino

Blogistania: Tämän kylän homopoika ja Eino. Kuva: Sirpa Leskelä

Eino on turhautunut. Someron meno ahdistaa, pienessä kylässä ei ole kavereita eikä juuri mitään tekemistä. Eino päättää perustaa blogin.

- Sielunkumppanit oli silloin aika harvassa, Eino miettii jälkikäteen.

Tämän kylän homopoika -blogissaan Eino kirjoittaa pienistä ja suurista homomaailman ilmiöistä: Salatut elämät -sarjan homojuonenkäänteistä, musiikista, kirjoista, ruoasta, poikaystävästä Killestä, tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Einon kirjoitukset keräävät kuukausittain sivuille yli 25 000 kävijää. Palautetta tulee, ja yksityisyydestä Eino on nykyään tarkka.

- Jossain vaiheessa blogissa olikin sähköpostiosoite, että "vihapuheet voi lähettää tänne".

Palaute ei ole pelkkää asiatonta huutelua, Einon mukaan yksi ja sama kysymys toistuu usein.

- Ihmiset kysyvät neuvoa kaapista tulemisen suhteen.

Eino on yllättynyt siitä miten moni miettii vielä sitä, voiko oman identiteettinsä mukaan elää ja mitä se aiheuttaa ympäristössä.

- Vaikka kovasti haluaisin uskoa, että kaikkien on hyvä tulla heti kaapista ulos ja niin maailma paranee, ei se kuitenkaan aina mene niin, Eino toteaa.

- Hyvin usein on kuitenkin niin, että ne seuraukset eivät ole niin katastrofaaliset ja hirveät kuin ihminen itse ajattelee.Tämän kylän homopoika -blogin maailma laajeni, kun Eino muutti Somerolta Turkuun opiskelemaan.

Tämän kylän homopoika -blogin maailma laajeni, kun Eino muutti Somerolta Turkuun opiskelemaan. Pienet piirit vaihtuivat suurempiin ja löytyi uusia ystäviä.

- Silloin nuorempana, kun ei oikein ollut kavereita, en osannut niitä kaivatakaan. Kaverit on mulle aika uusi juttu - ehkä sen takia olen niistä niin innoissani.

Blogissa Eino jaksaa myllyttää ahdaskatseista ajattelua. Konservatiivit, homofoobikot ja muuten vaan laput silmillä kulkevat pääsevät valokeilan alle.  Einolla on toive, ettei kenenkään tarvitsisi liikaa miettiä mitä muut ajattelevat.

- Blogissa yritän tuoda esiin, että välttämättä ei tarvitsisi hetero tai homo -etuliitettä, että voisi vaan tehdä asioita.

Einon blogisuositukset:

Matka maailmankaikkeuteen
”Matka maailmankaikkeuteen -blogi on herttainen, hyvännäköinen ja sitä lukiessa tulee väkisinkin hyvälle mielelle. Blogista löytyy myös pala Turkua parhaimmillaan. Usein luen blogin vanhoja merkintöjä ihan vain ajan kuluksi.”

Jussi U. Photography Blog
"Valokuvausopiskelija Jussi Ulkuniemen blogia tulee seurattua satunnaisesti mutta suurella mielenkiinnolla. Kuten muutkin seuraamani blogit, on se silmää miellyttävä ja siksi mieluisa seurattava."

Killen päivät
"Seuraan tietysti oman Killeni blogia, jonka teossa välillä avustan. On hienoa seurata, kuinka ahkerasti ja tunnollisesti Kille blogiaan tekee: suunnittelee kuvia, kirjoittaa ja hioo merkintöjä. Itse en jaksa aina olla ihan yhtä huolellinen."

Jätä mullekin!
"Killen kanssa yhdessä kirjoittamaani ruokablogia en sinänsä itse lue, mutta suosittelun arvoiseksi sen koen. Blogissa kirjoitamme pääasiallisesti ruuasta, joskin reseptien ohessa käsitellään elämää muutenkin, varsinkin omissa merkinnöissäni."

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2:ssa tiistaisin ja Areenassa. Tämän kylän homopoika -blogi vuorossa 5. marraskuuta 2013.Tämän kylän homopoika -blogin maailma laajeni, kun Eino muutti Somerolta Turkuun opiskelemaan.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä