Bomb Girls - rautaiset naiset kotirintamalla

Bomb Girls. Kuva: Christos Kalohoridis, Yle Kuvapalvelu

Bomb Girls kertoo ammustehtaassa työskentelevistä naisista toisen maailmansodan aikana. Sarjassa seurataan neljän päähenkilön elämänkohtaloita tärkeässä työssä. Koska tahansa rintamalta saattaa kantautua suruviesti, mutta elämän on jatkuttava.

"Kaukana Euroopassa riehuva sota vaati valtaisat määrät ammuksia ja pommeja, ja niitä kasattiin kanadalaisissa pommitehtaissa rakkaitaan kaipaavien naisten hellin käsin. Helposti räjähtävien kemikaalien käsittely oli vaarallista ja vaati suurta säntillisyyttä. Pieninkin virhe saattoi johtaa hengenvaaraan, jopa suuronnettomuuteen."

Lorna Corbett on vastuussa tehtaan naisten työpanoksesta, mutta hän kantaa myös vastuuta naisten elämästä. Hän on tyttöjensä puolella hyvässä ja pahassa. Paremmasta perheestä oleva Gladys on alun perin toimiston tyttö, mutta hän hakeutuu tositoimiin muiden tehtaantyttöjen rinnalle.

Tehtaan paras pomminkokoaja on maalaistyttö Betty, joka huolehtii uusien työntekijöiden koulutuksesta. Kipeästi työpaikan tarpeessa oleva uusi tulokas Kate ei kerro itsestään oikein mitään, mutta mistä ovat tulleet ikävät pahoinpitelyn merkit hänen iholleen? Arka ja ahdistunut Kate on vaarassa saada potkut heti alkuunsa, mutta tajuaa voivansa helpottaa omaa tuskaansa laulamalla.

Bomb Girls Yle TV2 maanantaisin alkaen 10.6. klo 21.00 ja Areenassa 30 päivän ajan.

Bomb Girls. Kuva: Yle Kuvapalvelu

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä