Dreamdossa uskalletaan unelmoida ääneen

Dreamdossa uskalletaan unelmoida ääneen. Kuva: AD-Passion, stock.xchngUnelmia pidetään henkilökohtaisina asioina, jotka jaetaan vain läheisimpien kanssa. Monet unelmoivat vain unelmoinnin vuoksi, toiset haaveilevat unelmien toteutumisesta ja jotkut toteuttavat unelmansa. Mitä tekemistä unelmilla ja sosiaalisella medialla voi olla keskenään?

Dreamdo on sosiaalinen nettipalvelu, jossa unelmat sanotaan ääneen. Unelmointi on ihanaa, mutta askel unelman toteuttamiseen voi olla vaikea ottaa. Dreamdo kannustaa kertomaan unelmansa ja rohkaisee toteuttamaan niitä. Palvelu kokoaa yhteen haaveilijoita, mutta myös toteuttajia. Ehkä palvelusta löytyy joku, joka tuntee jonkun tai osaa muutoin auttaa unelman toteutumisessa. 

Dreamdon takana on suomalais-kansainvälinen joukko. Yritystä luotsaa Saku Tuominen.

Miten unelmat ja netti liittyvät toisiinsa?

Uskomme, että paras tapa aloittaa unelman toteuttaminen on sanoa se ääneen. Jos tämän tekee netissä ja sellaiselle yleisölle, joka koostuu samanmielisistä ihmisistä, mahdollisuus siihen, että jotain yllättävää tapahtuu kasvaa. Samaan aikaan korostamme, että kannattaa lähteä pois internetistä, ulos tekemään asioita.

Miksi unelmat pitäisi nostaa pöytälaatikosta kaikkien nähtäville?

Siitä yksinkertaisesta syystä, että se lisää merkittävästi todennäköisyyttä, että niille joskus myös tapahtuu jotain. Pöytälaatikkoon unelmat helposti unohtuvat.

Miksi Dreamdo on olemassa?

Dreamdon tavoitteena on auttaa sekä yksityishenkilöitä että yhteisöjä ja yrityksiä toteuttamaan unelmiaan. Me uskomme, että hyvä elämä koostuu oikeanlaisesta tasapainosta unelmoinnin ja niiden toteuttamisen välillä. Ei ole hyvä, jos pelkästään unelmoi mutta ei koskaan tee unelmilleen mitään. Mutta hyvä ei myöskään ole sellainen tilanne, jossa tehdään, mutta ei koskaan unelmoida. Unelmia voi olla vaikka kuinka paljon, kaikkia ei tarvitse toteuttaa. 

Onko Dreamdo-unelmille olemassa kriteerejä?

Ei minkäänlaisia. Päinvastoin haluamme pitää kirjon mahdollisimman laajana. Ainoa kriteeri on se, että unelmat on luotu omalla nimellä. Dreamdossa tärkeää on myönteinen ilmapiiri. Siksi haluamme korostaa sen merkitystä. Haluamme, että Dreamdo on paikka jossa tuetaan, ei kritisoida.

Miten palvelu toimii? Auttaako se oikeasti toteuttamaan unelmia?

Palvelun käyttö on todella yksinkertaista. Ihminen luo unelman ja päättää kuka sen näkee. Unelma voi olla joko yksityinen, pienelle ryhmälle suunnattu tai julkinen. Palvelussa voi myös kysyä unelmaansa liittyviä kysymyksiä ja saada rohkaisua ja apua. Dreamdo auttaa merkittävästi ottamaan askeleen kohti unelman toteutumista mutta viime kädessä työ on jokaisen tehtävä itse. Mikään palvelu ei voi toteuttaa ihmisten unelmia. Oma rooli on tärkeä.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä