Kakskyt-jotain tytöt seilaavat elämässä harha-askel kerrallaan

Kuvassa vasemmalta Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemima Kirke), Hannah (Lena Dunham) ja Shoshanna (Zosia Mamet). Kuva:Yle KuvapalveluHBO:n Girls kertoo neljän parikymppisen naisen sattumuksista New Yorkissa. Kuulostaa Sinkkuelämän ja Gossip Girlin aviottomalta lapselta, mutta Girls kertoo naisista, joiden tarinaa ei ole ennen kuultu. Tytöt haparoivat aikuisuuden ja nuoruuden välillä samalla, kun yrittävät seilata elämässä omillaan. Girls on draamakomedia, mutta sarjassa käsitellyt itsetunto-ongelmat, seksuaalisuus, ystävyys ja raha-asiat ovat todellisia asioita kakskyt-jotain naisten elämässä.

Sarjan luoja Lena Dunham on 26-vuotias monilahjakkuus, joka myös näyttelee sarjan pääosaa Hannah Horvathia. Girlsin alkutapahtumat perustuvat löyhästi Dunhamin omaan elämään. Lena Dunham on nuoresta iästään huolimatta jo ehtinyt paljon. 23-vuotiaana hän käsikirjoitti ja ohjasi indie-elokuvan Tiny Furniture, jossa myös näytteli pääroolin. Tänä vuonna Dunham voitti kaksi Golden Globea Girls-sarjastaan.

Dunham on raikas tuulahdus muovisessa Hollywoodissa, vaikka häntä on hipsteriksikin kutsuttu. Hänet on jossain nimetty myös oman sukupolvensa ääneksi. Dunhamin ansiosta parikymppisistä naisista alettiin puhua täysin uudesta näkökulmasta. Lena Dunham ei ole mikään langanlaiha Disney-tähtönen, vaan oikea nuori nainen. Hän on tavallisen näköinen ja vähän pyöreä. Kuka tahansa parikymppinen voi samastua häneen.Kuvassa Hannah Horvath (Lena Dunham). Kuva: Yle kuvapalvelu

On hauska ajatella, että kakskyt-jotain Lenasta on kasvanut itsetietoinen supertähti. Hänet tunnetaan kaikkialla, ainakin Amerikassa. Hän pääsi Hollywoodin alle 30-vuotiaiden menestyneimmän listalle. Hänellä on satoja tuhansia seuraajia Twitterissä ja hänet on kuvattu jo useaan muotilehteen. Hän on kirjoittamassa kirjaa ensimmäisistä seksikokemuksistaan huimalla 3,5 miljoonan dollarin sopimuksella. Ainiin, ja hän seurustelee indierock-kitaristin kanssa. 

Lena Dunham eroaa Girls-roolistaan Hannah'sta siinä, että hän tietää, mitä haluaa isona tehdä. Lena tekee sitä jo. Lena Dunham on inspiroiva ihminen, kuten Amerikassa usein sanotaan. Jos kaksikymppinen nainen onnistuu tekemään parikymppisen naisen ongelmista menestystarinan, on meillä muillakin kakskyt-jotain ja ehkä kolkyt-jotain ja miksei nelkyt-jotain naisilla vielä toivoa.

HBO:n Girls alkaa TV2:lla sunnuntaina 3.2. klo 22.10. Aloituspäivänä nähdään viisi ensimmäistä jaksoa putkeen. Jaksot ovat katsottavissa myös Areenassa kuukauden ajan.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä