Tv-ohjelma muutti Katin elämän

Kati osallistui TV2:n Tuhkimotarinoita-sarjaan. Kuva: Yle

- En tykkää olla keskipisteenä, mutta tv-ohjelmassa mukanaolo tuntui kuitenkin yllättävän helpolta, sillä kuvausryhmä oli pieni eikä sitä tarvinnut jännittää. Mutta se jännittää, millainen ohjelmasta loppujen lopuksi tuli, Kati kertoo.

Jännitystä jatkuu ainakin lokakuun lopulle asti, jolloin nähdään Katin jakso Tuhkimotarinoita-sarjassa. Sarjaan valittiin kaksitoista muutosta kaipaavaa naista. Osallistujilla on takanaan vaikeitakin elämänvaiheita, joista he ovat selvinneet vakaammalle pohjalle. Nyt he toivovat itselleen myös ulkoista muutosta sisäisen muutoksen tueksi. Siinä heitä auttaa stylisti Outi Broux.

Kati halusi miettiä yhdessä Outin kanssa, miten löytää yhteys naisellisuutensa ja vartalonsa kanssa.

- Olin oikeastaan kehittänyt sellaisen hälläväliä-asenteen kroppaani kohtaan. Vauvani kuoli kohtuuni ennen synnytystä, minua on eri syistä leikelty monia kertoja ja sisäelimienkin järjestys on muuttunut. Tuntui, että kehoni oli pettänyt minut liian monta kertaa, joten olin lopettanut siitä huolehtimisen. Ja kun vielä ympäristöstä ja mediasta tulee jatkuvasti vaateita, että "muokkaa kehoasi, kiinteydy, laihdu"... Mutta Outi sai minut uskomaan, että tässäkin kropassa voi viihtyä!

Kehollisuutta lähdettiin ohjelmassa etsimään tanssin avulla. Kati sai tanssinopettaja Jouni Uosukaiselta ohjausta.

- Olen aina haaveillut lattaritansseista, mutta nyt vasta sain tilaisuuden kokeilla niitä. Jouni oli aivan mahtavan kannustava opettaja! Tanssissa on jotain samaa kuin nuoruuteni ratsastusharrastuksessa: se näyttää helpolta, mutta siihen pitää keskittyä valtavasti ja se on uskomattoman raskasta fyysisesti. Pääsen jonkinlaiseen flow-tilaan tanssiessa.

- Tanssi tuli elämääni jäädäkseen. Jatkan lattareita nykyään kansalaisopistossa. Tanssista yksinkertaisesti tulee niin hyvä olo ja jos voi hyvin, ei mörkökään näytä niin möröltä. Nytkin hymy vain nousee korviin, kun ajattelen tanssimista.

Ei pipo kireällä vaan nauttien!

- Ennen mikään ei tuntunut minusta niin hirveältä kuin vaatekauppaan meneminen. Mutta Outin vinkkien avulla löydän nykyään kauniita ja hyvin istuvia vaatteita. Ajatella, että tähänkin kroppaan voi löytää ihania mekkoja ja housuja!

Ohjelmassa Katille oli melkoinen ahaa-elämys, kun Outi toi hänelle uusia vaatteita sovitettavaksi.

- Eräskin mekko oli sellainen, että itse en ikinä vaatekaupassa olisi luonut siihen kahta silmäystä. Henkarissa se näytti kummalliselta lörpäkkeeltä. Mutta kun epäillen puin sen päälleni, se olikin aivan jumalainen mekko! Outi sanoikin, että kokeile rohkeasti, älä mieti, mitä olet aikaisemmin aina ostanut.

- Vartaloni alaosa on isompi kuin yläosa. Tähän asti olin suosinut A-kirjaimen mallisia hameita. Ne saattavat kuitenkin tehdä alaosasta entistäkin raskaamman. Outi antoi vinkin, että minulla kannattaa yläosassa olla aina jokin voimakas katseenkiinnittäjä ja alaosa vaatteesta saa olla vaatimattomampi.

Kati sai myös ihonhoito- ja meikkausohjeita.

- On aivan huumaavaa aamuisin laittautua huolella! Ennen huolehdin vain hiuksista, mutta nyt olen muutenkin paljon huolitellumpi.

Kati haluaa jatkaa muutostaan kiinnittämällä entistä enemmän huomiota ruokavalioonsa ja lisäämällä liikuntaa viikoittaisen tanssitunnin lisäksi.

- Haluan voida vielä paremmin. Mutta en tee mitään pipo kireällä. Minulle on osoitettu elämän rajallisuus ja olenkin oppinut, että elämä on juuri nyt! Ei huomenna eikä sitten joskus vaan ihan juuri nyt. Siksi haluan nauttia elämästäni koko ajan, enkä vasta sitten kun olen laihtunut tiettyyn kilomäärään.

Tuhkimotarinoita - 12 jaksoa YLE TV2 24.9.2012 alkaen maanantaisin klo 21Kati osallistui TV2:n Tuhkimotarinoita -sarjaan. Kuva: Mariejeanne Iliescu, stock.xchng

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä