Ilta tyttöjen skeittivuorolla

Ilta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenHelsingin Kontula sunnuntaina kello 18.40. Väestönsuojan ovilla ei ole ketään, astun sisään. Ovien takaa paljastuu rappuset. Epäröin hetken ja astelen alas maan alle. Hetken päästä eteeni avautuu suuri halli, joka on täynnä erikokoisia ramppeja ja bokseja. Olen Kontulan skeittihallilla ja on tyttöjen skeittivuoro.

Paikalla oli äiti kahden tyttärensä kanssa. Ei, äiti ei istunut nurkassa kännykkä kädessä, vaan skeittasi muiden mukana. Hämmästyin. Jenni Laine tulee joka sunnuntai tyttäriensä Lumin, 12 v, ja Lunan, 10 v, kanssa Porvoosta asti tyttöjen skeittivuorolle.

Ilta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenTytöistä on kivaa, kun äiti on mukana skeittaamassa, vaikka haavereiltakaan ei ole vältytty. Äiti Jenni vietti vähän aikaa sitten kuusi viikkoa sairauslomalla, kun tuli alas liian korkealta rampilta. Mutta pienet onnettomuudet eivät pidä poissa laudan päältä. Skeittaaminen on selvästi elämäntapa.

Elämäntavasta puhuivat myös KeaLeenaLiisa ja Iiris. Osa on rullannut jo useamman vuoden, kun taas osa on vasta aloittanut. Skeittaaminen on vienyt jokaisen mennessään ja se on enemmän kuin harrastus tai urheilulaji.

Ilta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenOdotin nuoria teinityttöjä, ehkä jopa lapsia hyppimässä rampeilla ja skeittaamassa hurjaa vauhtia. Paikalla oli kuitenkin kourallinen nuoria aikuisia naisia vetämässä droppeja rampeilta ja rullaamassa poolilla. Kaksi aikuista naista opetteli rullalautailemaan varovaisen varmasti eccoissa ja perusfarkuissa. Rämäpäisistä lökäpöksyistä ei tietoakaan. Rentoa asennetta sitäkin enemmän. 

Pian löysin itseni laudan päältä tasapainoilemassa ja potkimassa eteenpäin.

Ilta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenIlta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenIlta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenIlta tyttöjen skeittivuorolla. Kuva: Siiri HuttunenSunnuntain tyttöjen skeittivuoroa ylläpitää Tyttörullalautailijat ry.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä