Kansanradio on juttupaikka tosikoille ja veitikoille

Kansanradio kerää viikottain peräti 400 000 kuuntelijaa radion ääreen. Kuva: Yle

Muistan raukeat sunnuntaiaamut lapsuudestani, kun nukuttiin pitkään ja puolen päivän jälkeen käveltiin keittiöön syömään aamupalaa. Isäni oli aina jo hereillä ja radiosta pauhasi Kansanradio.

Vuodesta 1979 saakka viikoittain kuultu Kansanradio on edelleen yksi Radio Suomen kuunnelluimmista ohjelmista. Se tavoittaa joka viikko peräti 400 000 kuulijaa. Mutta mikä tässä jo klassikoksi muodostuneessa radio-ohjelmassa viehättää?

Kansanradion tekemisessä mukana noin vuoden ollut nuori toimittaja Reetta Arvila kertoo ohjelman houkuttelevan soittajiksi erityisesti vanhempia ihmisiä, jotka kaipaavat juttuseuraa. Kuuntelijakunta taas kattaa niin kohdeyleisöä nuorempia kuin vanhempiakin ihmisiä. Monille Kansanradio onkin tärkeä radio-ohjelma juuri sen nostalgisuuden vuoksi. Ohjelman kuunteleminen tuo mieleen päiväkahvit mummolan keittiössä, automatkat perheen kanssa tai vaikkapa lapsuudenkodissa jatkuvasti päällä olleen radion. Vanhemmille ihmisille Kansanradio taas tarjoaa samaistuttavia tarinoita, jotka herättävät vahvoja tunteita.

Myös Reetta Arvilalla on vastaavanlaisia muistoja Kansanradiosta.

- Kansanradiota on tullut kuunneltua jonkun verran ennen osallistumista sen tekemiseen. Muistan radion olleen auki kotona ja mummolassa, Arvila kertoo.

Arvila mainitsee Kansanradion soittajien jyrkkien ja mustavalkoisien mielipiteiden ärsyttäneen häntä nuorempana, mutta nykyään ne ovat hänestä vain mielenkiintoisia sekä viihdyttäviä.

Viihdyttävyys onkin nostalgian ohella monien, erityisesti nuorempien, kuuntelijoiden motiivi Kansanradion seuraamiselle. Arvila kertoo tuttavapiirissään olevan lukuisia poikia, jotka kuuntelevat Kansanradiota säännöllisesti huumorimielessä. Tämä näkyy myös Facebookissa, jossa Kansanradiolla on aktiivinen kannattajaryhmä. Ryhmän keski-ikä pyörii 25–35 ikävuoden kieppeillä.

Mikä ihmeen Kansanradio? Autenttisen elämyksen kokemiseksi avaa Yle Radio Suomi sunnuntaina kello 12 ja ota selvää!

Voit kuunnella vanhemmat ohjelmat myös Areenassa.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä