BB-voide lupaa heleyttä ja kosteutta kasvoille

BB-voide lupaa heleyttä. Kuva: Belovodchenko Anton, stock.xchng

BB-voide on kosmetiikkamaailman viimeisimpiä hittituotteita. Se yhdistää kosteusvoiteen ja meikkivoiteen ja lupaa heleyttä kasvoille.

Alkuperäinen BB-voide eli Blemish Balm kehitettiin kauneushoitojen jälkihoitoon. Voide siis hoivaa, suojaa ja peittää herkkää ihoa. Meikin pohjustukseen BB-voiteita alettiin käyttää Aasiassa, josta ne ovat levinneet länsimaihin. Kuitenkaan suurin osa tällä hetkellä markkinoilla olevista BB-voiteista ei sisällä alkuperäisen BB:n hoitavia ja rauhoittavia ainesosia.

BB-voide on siis yhtä kuin sävyttävä päivävoide. Eli ei mikään uusi juttu. Silti BB-voiteet myyvät kuin häkä ja monet vannovat niiden nimeen. Ehkä suosion taustalta löytyy hyvin tehty markkinointi. 

BB-voiteet ovat kevyemmän tuntuisia kuin paksut meikkivoiteet ja niissä on lisäksi usein aurinkosuojakerroin. Merkeissä on eroja niin koostumuksessa kuin peittävyydessäkin.

Uusia BB-voiteita putkahtaa markkinoille koko ajan lisää, joten itselle sopivan löytäminen voi olla hankalaa. BB-voiteen ostamiseen pätee samat säännöt kuin muuhunkin kosmetiikkaan; mieti mitä tuotteelta haluat ja paljonko siitä olet valmis maksamaan. Tuotevertailuja voi lukea esimerkiksi kosmetiikkablogeista. Hypetyksestä huolimatta BB-voide ei ole ihmevoide, vaan aivan tavallinen kosmetiikkatuote hienolla nimellä.

Kuningaskuluttajassa pohdittiin kosmetiikkamarkkinointia ja kolmen kovan -testissä arvioitiin markettien BB-voiteita. Mikä oli cheerleader-tyttöjen suosikki? Katso kohdasta 17.06 alkaen.

Lähteet: Mistä on hyvät BB-voiteet tehty? http://www.lily.fi/palsta/saara-sarvas, BB-voiteet, karkkipäivä.indiedays.com

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä