Blogistanian tähdet: Anniina Nurmi on ekomuodin stara

Anniina Nurmi. Kuva: Viivi Lehtonen

28-vuotiaan Anniinan Vihreät Vaatteet -blogi on kattava ekologisen ja eettisen vaatetuotannon sekä vastuullisen kuluttamisen tietopankki. Anniina on tästä syystä kysytty ekomuodin puolestapuhuja.

Anniinalle eettisyys ja ekologisuus tulivat tutuiksi jo hänen opiskellessaan vaatesuunnittelua Lahden muotoiluinstituutissa. Omaksi ilokseen ja lopputyötään varten hänen teki ison määrän tutkimustyötä, joista syntyi vuonna 2008 luettu blogi Vihreät Vaatteet. 

- Blogi oli sopiva formaatti jakaa tietoa, kertoo Anniina.

Anniina Nurmi. Kuva: Viivi LehtonenBlogia Anniina pitää tärkeänä välineenä verkostoitumisessa muihin alan tekijöihin ja hän on iloinen, että alalle on tullut paljon uusia tekijöitä ja tapahtumia.

Nykyään Anniina kirjoittaa myös tuotemerkkinsä nimissä Nurmi-blogia. Tässä blogissa Anniina avaa vähän enemmän omaa suunnittelutyötään. Tuotannon läpinäkyvyys ja luotettavuus on hänelle tärkeää. Suunnittelijana Anniina on jo vaiheessa, jossa voi itse tehdä protoja ja teettää ompelun alihankkijoilla. Vuosien työ on tuottanut tulosta ja nykyään Anniinalla on työhuone-showroom Helsingin Punavuoressa. Tuotteita on myynnissä monissa muissakin paikoissa, päätuotteita ovat vaatteet naisille ja miehille. Mallistosta löytyy myös hamppufarkkuja. Lisäksi Anniina tekee asusteita ja koruja. 

Tampereelta kotoisin oleva Anniina on asunut Lahdessa pitkään, ja nyt muuttanut Helsinkiin. Anniina nauttii pääkaupungin elämästä ja kahviloista. Erityisesti arkkitehtuuri inspiroi, joten Anniina tykkää kävellä kaduilla rakennuksia ihaillen. Anniinalle ekologisuus on osa koko elämäntapaa, sitä tukee niin kasvissyönti kuin kodin kalustaminen kierrätyskalusteilla. Avomiehen kanssa Anniina on pyörittänyt myös Vihreät Vaateet ja Green Street- ekotuotekauppoja netissä.

Anniina Nurmi. Kuva: Viivi Lehtonen

vihreät vaatteet.com

Lukijat: 10 000 /kk

Vaatesuunnittelijana Anniina on kiinnostunut vihreistä vaatteista niin suunnittelijana kuin kuluttajana.

Blogistania toivottaa:
Anniinalle menestystä Nurmi-tuotemerkin kanssa niin kotimaassa kuin maailmalla!

Katso Blogistania TV2 ke 9.5. klo 19.30

Katso lisää kuvia Blogistanian kuvauksista:

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä