Tee itse ihonhoitoöljyjä

Kaupoissa myytävät ihovoiteet saattavat sisältää rasvoja, jotka eivät välttämättä ole erityisen hyväksi iholle. Jos tuotteiden ainesosaluettelot mietityttävät, voit myös tehdä itse oman käsiöljysi. Kasviöljyt sisältävät paljon vitamiineja ja hoitavat sekä suojaavat ihoa. Eri kasviöljyjä sekoittelemalla saat öljyn joka sopii juuri sinun ihollesi.

Alexandra käyttää mieluiten kylmäpuristettuja luomuöljyjä, koska ne sisältävät eniten ravinteita - mutta ne voivat myös olla aika kalliita. Jos haluat tehdä edullisemman vaihtoehdon, voit hyvin käyttää halvempaa öljyä. Alexandra voitelee ihonsa vain sellaisilla aineilla, jotka hän voisi yhtä hyvin pistää suuhunsa!

Öljyn levittäminen kannattaa ajoittaa suihkun tai saunan jälkeen, silloin öljy imeytyy ihoon helposti.


Käsiöljy

  • avokadoöljyä
  • oliiviöljyä
  • eteeristä öljyä jossa on ruusua

Sekoita yhtä monta osaa avokado- ja oliiviöljyä. Lisää muutama tippa ruusuntuoksuista eteeristä öljyä.

Hierontaöljy

  • manteliöljyä
  • auringonkukkaöljyä
  • eteeristä öljyä jossa on rosmariinia

Sekoita kaksi osaa manteliöljyä ja yksi osa auringonkukkaöljyä. Lisää muutama tippa rosmariinintuoksuista eteeristä öljyä.

Eteerinen öljy tekee öljystä vielä terapeuttisemman. Ruusu sopii kuivalle iholle. Rosmariini stimuloi verenkiertoa ja pehmentää jäykkiä ja kipeitä lihaksia.

Kasviöljyt

Manteliöljy

Melko rasvainen öljy joka vaikuttaa pitkään. Se imeytyy ihoon hitaasti ja sopii siksi hierontaöljyksi. Manteliöljy sopii vauvanhoitoon, herkälle iholle, ihotulehduksiin ja kuivan ihon kutinaan tai ihottumaan. Kylmäpuristettu manteliöljy tuoksuu mantelilta.

Jos olet allerginen mantelille, voit vaihtaa manteliöljyn aprikoosinsiemenöljyyn.

Auringonkukkaöljy

Kuiva öljy joka imeytyy nopeasti ihoon. Auringonkukkaöljy sopii rasvaiselle iholle, akneiholle ja hilsettä vastaan. Sitä voi käyttää kuivien hiusten hiusnaamiossa. Kylmäpuristettu auringonkukkaöljy tuoksuu pähkinältä.

Oliiviöljy

Klassinen ihonhoitoöljy. Rasvainen, ravinteikas ja pehmentävä öljy joka suojaa ihoa. Auttaa ihoärsytykseen, hyönteisenpistoihin, nokkosenpistoihin ja auringonpolttamiin. Oliiviöljyä voi hyvin käyttää myös ihottumaan, kutinaan ja raskausarpiin. Monet eivät pidä vahvasta oliivintuoksusta, mutta Alexandran mielestä se on vain siedettävä koska oliiviöljy on niin hyväksi iholle.


Avokadoöljy

Rasvainen öljy joka sopii kuivalle ja kypsälle iholle. Rasvaisuudestaan huolimatta se imeytyy helposti ihoon. Avokadoöljyä voi käyttää ihotulehduksiin, auringonpolttamiin sekä hiustenkasvua edistävänä hiusnaamiona yhdessä rosmariinin kanssa. Kylmäpuristettu avokadoöljy tuoksuu miedosti avokadolta ja voi olla väriltään vihreää.

Rapsiöljy

Melko rasvainen öljy joka imeytyy melko nopeasti ihoon. Rapsiöljy lievittää kutinaa ja sopii herkälle, kuivalle tai ärsyyntyneelle iholle sekä ihotulehduksiin. Tuoksuu voilta tai pähkinältä.


Jojobaöljy

Melko rasvainen öljy joka sitoo kosteutta ihoon ja antaa iholle samettimaisen tunteen. Se sopii sekä kuivalle että rasvaiselle iholle koska se normalisoi talineritystä. Jojobaöljy sopii rohtumiin, halkeamiin, akneen ja ihottumiin. Tuoksuu makkaralta.

Ruusunsiemenöljy

Alexandran tämänhetkinen suosikki! Kuiva öljy joka korjaa ihon vaurioita ja pitää ihon nuorekkaana. Se imeytyy nopeasti ihoon, mutta sen vaikutus ei kestä kauan. Ruusunmarjasiemenöljy sopii hyvin normaalista ihosta rasvaiseen ihoon. Tuoksuu ruusulta ja pähkinältä.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä